Haberler

Zonguldak'ta Cerattepe Yürüyüşü

Artvin Cerattepe'de kurulmak istenen madene karşı eylem yapanlara Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri basın açıklaması yapıp yürüyerek destek verdi.

Artvin Cerattepe'de kurulmak istenen madene karşı eylem yapanlara Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri basın açıklaması yapıp yürüyerek destek verdi.

Zonguldak Demokrasi Platformu'nca Madenci Anıtı'nda düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 100 kişi katıldı. Konferans için kente gelen Yargıçlar ve Savcılar Birliği eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da eyleme katıldı. Kalabalık, 'Cerattepe geçilmez Artvin halkı yenilmez' yazılı pankart açtı. Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, söz konusu projenin toplumsal uzlaşı ile yapılması gerektiğini söyledi. Kaymakçı, şöyle dedi:

"Kamu yararı içermeyen, çevresel sorunların giderilemediği ve yöre halkının onayının alınmadığı Artvin-Cerattepe bölgesinde bu koşullarda madencilik faaliyeti yapılması uygun değildir. Dünyanın en sıcak 25 noktasından biri olan doğa harikası Cerattepe'ye sahip çıkıyor, Cerattepe halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Sahip olduğumuz doğal varlıkları korumak önemli bir sorumluluk, önemli bir zorunluluktur. Altınsız olur, Artvinsiz olmaz."

Basın açıklamasının ardından kalabalık, Gazipaşa Caddesi'ni takiben valilik binası önüne kadar yürüdü. Burada bir süre slogan atan kalabalık, olaysız dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu Zonguldak Kaymakçı Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title