Haberler

Zirve Yayınevi Davasında 63. Duruşma

Malatya'da, 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 63.duruşması yapılıyor.

Malatya'da, 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 63. duruşması yapılıyor.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 63. duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürüyor. Duruşmaya; olayın tutuklu sanıkları Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Cuma Özdemir ile birlikte olayın 'azmettirme ve terör örgütü' boyutunun tutuklu sanıkları Varol Bülent Aral, Malatya eski İl Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil, astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adil Akçay, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ruhi Abat, Levent Ercan Gelegen, Adem Gedik ve Hüseyin Yelki katıldı. Sanıklardan emekli Orgeneral Hurşit Tolon Malatya'daki duruşmalara katılmazken, sanık Salih Gürler de duruşmaya gelmedi.

Duruşmayı, öldürülen Geske'nin eşi Suzanna Geske de izledi. Duruşmada, Malatya İl Jandarma'da görevli Uzman Çavuş Mehmet Çalışkan tanık olarak ifade verdi. Tanık Çalışkan, 2005 ila 2011 yılları arasında Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı'nda çalıştığını ve burada davanın sanığı ve tanığı İlker Çınar ile tanıştığını anlatarak, "İlker Çınar bana misyonerlikle ilgili olarak MİT'e, jandarmaya ve emniyete bilgi verdiğini söylüyordu" dedi.

Çalışkan, jandarmadan kendisine İlker Çınar ile ilişkisini kesmesi yönünde gelen talimat üzerine, 2011'de İlker Çınar ile ilişkisini kestiğini söyledi. Tanık Çalışkan, Çınar'ın maddi durumunun da iyi olmadığını ve eşine ait bakımsız bir evde oturduğunu kaydetti.

Duruşmada, Malatya İl Jandarma Kaçakçılık Şube Müdürü Binbaşı İsmet Kartal da tanık olarak dinlendi. Tanık Kartal, mahkeme heyetine ifadesini, sanıkların ve seyircilerin olmadığı bir ortamda vermek istediğini söyleyince, mahkeme başkanı da, sanıkları ve izleyicileri salondan çıkarttı.

Duruşma devam ediyor. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Çalışkan Emre Günaydın Necati Aydın İlker Çınar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title