Haberler

Yük Gemisiyle Kurtuluş

Libya'dan Bu Kez Suriye ve Lübnan Vatandaşları Geldi.

Libya'nın Misurata Limanı'ndan hareket eden Suriye bandıralı "Captain Eglion" adlı isimli kuru yük gemisi Suriye ve Lübnan uyruklu 813 yolcuyla Marmaris LimanıÆna geldi.

Karşılama törenine Suriye Ankara Büyükelçisi Medal Kabalan, Suriye İstanbul Başkonsolosu Mamoun Hariri, kuru yük gemisinin sahibi ve Suriye Deniz Ticaret Odası Başkanı Abdülkadir Sabra, Muğla Valisi Fatih Şahin, İlçe Kaymakamı Serdar Polat, Kızılay Marmaris Şube Başkanı Nafiz Kamadan katıldı.

Marmaris Limanı'na yanaşan kuru yük gemisi güvertesindeki çoğunluğu Suriyeli yolcular, "Türkiye sen çok yaşa", "Türkiye-Suriye kardeş" diye bağırdı. Gemiden inen ilk yolcu, akciğerlerinden rahatsız olan 35 yaşındaki, 7.5 aylık hamile Suriyeli Beyrus Nebilcan oldu. Hasta kadına sağlık ekipleri, limandaki KızılayÆın çadırında müdahalede bulunuldu. Gemiden inen yolcuları protokol çiçeklerle karşıladı. Suriye Büyükelçiliği vatandaşlarına ülkesinin bayraklarını dağıttı. Asker ve polisler yolcuların bavullarına taşımasına yardımcı oldu. Kadın polisler çocuklara oyuncak ve çikolata verdi. Suriye Ankara Büyükelçisi Medal Kabalan, ôTürkiye ve Suriye yüzyıllardır kardeştir. Türkiye'nin göstermiş olduğu kardeşlikten minnettarızö dedi.

Gemiden inen kadın ve çocuklardan oluşan 23 yolcunun üst solunum yolları rahatsızlığı olduğu belirlendi. Kızılay'a bağlı sağlık ekipleri hasta çocuk ve kadınlara ilk müdahaleyi yaptı. Marmaris Limanıönda bekletilen 38 otobüsle yolcular Cilvegözü Sınır KapısıÆna götürülüp, ülkelerine gönderilecek.

Muğla Valisi Fatih Şahin, "Vatandaşlarımıza gösterdiğimizi her türlü yardımı yabancı yolculara da gösteriyoruz. Marmaris Limanı Libya dan gelecek yolculara ayırım yapmadan kendi vatandaşları gibi hizmet edecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Bakmadan Geçme

Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024?
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title