Haberler

Yılın Fotoğrafları Açıklandı

Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması Sonuçları Açıklandı.

TÜRKİYE Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından düzenlenen Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması sonuçları, açıklandı.

TFMD tarafından bu yıl 27'ncisi gerçekleştirilen ve Türkiye'nin basın fotoğrafçılığı dalındaki en prestijli yarışma olan Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nda ödül kazanan fotoğraflar belirlendi.

Antalya'da Miracle Resort Hotel'de toplanan jüri, Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Koray Peközkay, İz TV Genel Yayın Yönetmeni Foto Muhabiri Coşkun Aral, Sabah Gazetesi Fotoğraf Editörü Kutup Dalgakıran, TFMD Onursal Başkanı Bülent Hiçyılmaz, Associated Press Türkiye Fotoğraf Editörü Burhan Özbilici, Habertürk Gazetesi Fotoğraf Editörü Fatih Sarıbaş, Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, Reuters Türkiye Fotoğraf Editörü Murad Sezer, Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Müdürü Gürsel Eser, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Esat Yılmaer ve TFMD Başkanı Rıza Özel'den oluştu.

Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 200 foto muhabirinin gönderdiği 1632 fotoğrafı markaja alan jüri, 6 dalda özel ödüllerle birlikte 22 ödül dağıttı. 'Yılın Basın Fotoğrafı' ödülü, Mavi Marmara Gemisi'nde çektiği karelerle Habertürk Gazetesi Foto Muhabiri Şefik Dinç'e verildi. DHA Antalya Bürosu muhabiri İbrahim Laleli ise 'Yılın Çevre Fotoğrafı' dalında, Antalya'da yaşanan sel felaketinde çektiği 'Doğanın Kalbi' adlı fotoğrafıyla 3'üncülük ödülünün sahibi oldu.

Ödüllerin açıklandığı basın toplantısında konuşan Coşkun Aral, Mavi Marmara'da çekilen fotoğraflardaki İsrail askerlerinin düştüğü durumun Pentagon dahil, tüm dünyayı şaşırttığını söyledi. Foto muhabirlerinin fotoğraf çekmek kadar elindeki görüntüleri kamuoyuyla paylaşma sorumluluğu taşıdığını vurgulayan Aral, "O fotoğrafı çektikten sonra, dünya basınına sunmak en az o kargaşada fotoğrafı yakalayabilmek kadar önemli. Özellikle dünyanın en iyi haberalma teşkilatına sahip olan İsrail askerlerinin bulunduğu gemide bunu yapmak, ayrı bir başarı" diye konuştu.

Ödüller, Mart ayında Ankara'da gerçekleştirilecek ödül töreniyle sahiplerine verilecek. Ödül alan fotoğraflar, hazırlanacak Yılın Basın Fotoğrafları kataloğu ile kalıcı bir eserde yer alacak, ayrıca yıl içinde düzenlenecek çeşitli sergilerle fotoğraf sevenlerle buluşacak.

--- KUTU ---

Ödüller

Yılın Haber Fotoğrafı

1. Şefik Dinç (Habertürk Gazetesi)

2. Zekeriya Albayrak (Anadolu Ajansı)

3. Sinan Gül (Anadolu Ajansı)

Yılın Serbest Fotoğrafı

1. Ali Ünal (Zaman Gazetesi)

2. Bünyamin Aygün (Milliyet Gazetesi)

3. Erhan Sevenler (Anadolu Ajansı)

Yılın Spor Fotoğrafı

1. Ödüle layık eser bulunamadı

2. İbrahim Yakut (Anadolu Ajansı)

3. Aziz Uzun (Anadolu Ajansı)

Yılın Çevre Fotoğrafı

1. Erhan Sevenler (Anadolu Ajansı)

2. Ali Ünal (Zaman Gazetesi)

3. İbrahim Laleli (Doğan Haber Ajansı)

Yılın Siyaset Fotoğrafı

1. Selahattin Sönmez (Hurriyet Daily News)

2. Ümit Turpçu (Habertürk Gazetesi)

3. Fahir Arıkan (Hürriyet Gazetesi)

Yılın Foto Röportajı

1. Ali Ünal (Zaman Gazetesi)

2. Mustafa Özer (AFP)

3. Mehmet Ali Poyraz (Zaman Gazetesi)

Rafet Hüner Özel Ödülü

Burak Akbulut (Anadolu Ajansı)

Mustafa Pekcan Özel Ödülü

Necati Savaş (Cumhuriyet Gazetesi)

Vakıfbank Özel Ödülü

Emre Tazegül (Reuters)

TFMD Özel Ödülü

Ahmet Dumanlı (Anadolu Ajansı)

Jüri Özel Ödülü

Fazıl Saraç (Anadolu Ajansı)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title