Haberler

Yeni Komutanlar ve Özellikleri

Oramiral Metin Ataç'tan Boşalan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Gelen Oramiral Eşref Uğur Yiğit Çorum'da Doğdu.

ORAMİRAL Metin Ataç’tan boşalan Deniz Kuvvetleri Komutanlığına gelen Oramiral Eşref Uğur Yiğit Çorum’da doğdu.

Bu özelliği ile deniz kuvvetleride "deniz kıyısından olmayan komutan" dönemi yeniden başladı. İstanbul doğumlu Oramiral Ataç, bu görevi 2007’de Erzurum doğumlu emekli Oramiral Yener Karahanoğlu’dan almıştı.

Hava’ya yine İzmirli

Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’ndan boşalan hava kuvvetleri komutanlığına Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay geldi. Aksay’ın görevi almasıyla kartalların komutanlığı Karadeniz’den Ege’ye geçti. Son üç komutan Orgeneral İbrahim Fırtına Ordu, Orgeneral Faruk Cömert Samsun, Orgeneral Aydoğan Bababoğlu yine Samsun doğumlu. Fırtına’dan önceki komutan Orgeneral Cumhur Asparuk’un doğum yeri ise İzmir.

Iğsız tepkiye rağmen

Orgeneral Hasan Iğsız, kamuoyunda Aktütün baskını olarak bilinen saldırıyı açıklarken tepki çekmişti. Terör örgütü PKK’nın saldırısına ilişkin bilgiler veren Iğsız, şehit sayısını Çanakkale Savaşı ile karşılaştırmış, karakolları savunmak için yeterli para olmadığını savunmuştu. Malatya 2.Ordu’dan geçen sene Genelkurmay 2. Başkanlığı’na gelen Iğsız bir yılın sonunda İstanbul’a geçti. Iğsız’ın 2010-2011 yıllarında Kara Kuvvetleri Komutanı olması bekleniyor.

Güner 2. Başkan

Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner ise Genelkurmay İkinci Başkanlığına geldi. Daha önce Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın Başyaverliği başta olmak üzere pek çok kritik görevi yürüten Güner, Ankara Garnizon Komutanı iken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün türbanlı eşinin elini sıkmamak için protokolden çıkmıştı.

Kalyoncu terfi aldı

8 Korgeneralin yarıştığı Orgenerallik rütbesinden birini 7. Kolordu komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu kazandı. Kara Kuvvetleri Kurmay başkanlığına gelen Kalyoncu’nun 2013 yılında Kara Kuvvetleri Komutanı olma ihtimali yüksek görünüyor. Kalyoncu’nun adı Ergenekon soruşturmasında sanıkların ifadesinde ve Karargah Evleri soruşturmasında Genelkurmay’a ulaşan bir ihbar mektubunda geçmişti.

Orgeneralliğe terfi eden Nusret Taşdeler, Genelkurmay Harekat Başkanlığı ve Genelkurmay Plan Prensipler Başkanlığı görevlerini yürüttü. Harekat Başkanı sıfatı ile Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yürüten Taşdeler, 2007 Ocak’ta ağır bir kalp rahatsızlığı geçirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
title