Haberler

Yemen Savunma Bakanlığındaki Saldırı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Yemen'deki Alman yardım görevlilerinin mümkün olan en kısa sürede ülkeden ayrılmasını istedi Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer: "Almanya'nın Sana B...

Yemen Savunma Bakanlığında dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda 2 Alman vatandaşının ölmesinin ardından Almanya Dışişleri Bakanlığı, Yemen'deki Alman yardım görevlilerinin mümkün olan en kısa sürede ülkeden ayrılmasını istedi.

Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, düzenlediği basın toplantısında saldırıda 2 Alman yardım görevlisinin hayatını kaybettiğini belirterek, ülkede güvenlik tehdidinin yüksek seviyeye çıkması nedeniyle tüm yardım görevlilerini geri çekme kararı aldıklarını açıkladı.

" Yemen'deki teknik ve insani yardım kurumlarında çalışan tüm Alman vatandaşlarının mümkün olan en kısa sürede ülkeden ayrılması gerekiyor" diyen Schaefer,  " Almanya'nın Sana Büyükelçiliğinin ise acil durum personeliyle faaliyetlerini sürdüreceğini" bildirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ise yaptığı yazılı açıklamada Almanya'nın Sana'daki  söz konusu alçakça saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını belirtti. Hiçbir gerekçenin bu çirkin saldırıyı haklı gösteremeyeceğini vurgulayan  Westerwelle, "Bu vahşi terör eyleminin bir an önce aydınlatılmasını ve sorumluların bir an önce yargı önüne çıkarılasını bekliyoruz"  ifadesini kullandı.

Son gelişmelerin ardından Yemen makamları ile yakın temasta olduklarını vurgulayan Westerwelle, "Yemen bir terör yuvası haline dönüşememeli. Almanya bunun için güçlü bir şekilde ağırlığını koymaya devam edecektir"  sözlerini kaydetti.

Yemen Savunma Bakanlığı yerleşkesinde dün düzenlenen saldırıda 52 kişi hayatını kaybetmişti. Ölenler arasında, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu GIZ'in iki Alman teknik yardım görevlisi de bulunuyor.1969 yılından bu yana Yemen'de kalkınma projeleri yürüten GIZ, özellikle içme suyu, gıda güvenliği ve eğitim gibi alanlarda faaliyet gösteriyordu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Guido Westerwelle Almanya Yemen Politika Güncel Haberler

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Yaşam belirtisi yok! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazına ulaşıldı

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title