Haberler

Yazar Adalet Ağaoğlu Oyunu HDP'ye Vereceğini Açıkladı

Güncelleme:

Yazar Adalet Ağaoğlu, 7 Haziran seçimlerinde oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı.

Türkiye'nin önemli edebiyatçılarından biri olan Adalet Ağaoğlu, 7 Haziran genel seçimlerine iki hafta kala oyunun rengini belirledi. Ağaoğlu yaptığı açıklamada oyunu HDP'ye vereceği ifade etti.

"AÇIKLAMA YAPMAK MECBURİYET HALİNİ ALMIŞTIR"

T24'e konuşan Ağaoğlu, "Böyle bir açıklamaya başvurmak benim için bir mecburiyet halini almıştır. HDP'nin parlamentoda söz sahibi olabilmesi, sanırım çoğumuzun memlekette barış ve demokrasi özlemine açık bir cevap kapısını aralayacaktır" dedi.

"TOPTAN CEVABIM BUDUR"

"Ben oyumu HDP'ye vereceğim" diyen Ağaoğlu, "Bütün dostlarımın, tanışlarımın bana da sordukları bu soruya toptan cevabım budur" ifadesini kullandı.

"DÜŞÜNCELERİMİ AÇIKLAMAK İÇİN YANIP TUTUŞMAKTAYIM"

Adalet Ağaoğlu açıklamasında şunları dile getirdi:

"Yıllar önce yeni seçim aktivitelerine girişildiği sıralarda basın tarafından sık sık aranır, o seçimler hakkındaki düşüncelerim sorulurdu. Gitgide basının seçimler hususundaki bana yaklaşımı azaldı. Bu son seçimler üstüne de tek soruyla karşılaşmadım. Oysa, aksi gibi, son seçimler üstüne düşüncelerimi kamuya açıklayabilmek için yanıp tutuşmaktayım. Öyle ki, böyle bir açıklamaya başvurmak benim için bir mecburiyet halini almıştır.

"HDP'NİN MECLİS'TE ROL SAHİBİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ"

HDP'nin Sn. Selahattin Demirtaş başkanlığında seçimlere katılması ve sınırı aşarak Parlamento'da söz sahibi olabilmesi, sanırım çoğumuzun memlekette barış ve demokrasi özlemine açık bir cevap kapısını aralayacaktır. HDP'nin Meclis'te rol sahibi olması çok önemli. Sahici bir muhalefet sesi, iktidar yönetiminin neredeyse "ucube" halini almış girişimlerine karşı bir devrim değil, fakat kökten bir değişim yaratma umudu demektir. Bu seçimler böyle bir sınırı aşıp aşamamanın aynası olacak. Ben oyumu HDP'ye vereceğim. Bütün dostlarımın, tanışlarımın bana da sordukları bu soruya toptan cevabım budur."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Adalet Ağaoğlu Türkiye Yaşam Kültür Sanat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500

Yorumlar (229)

AMEDLİmobilWeb@haberler.com:

Hdp yalniz degilsin

212
6
yanıtYanıtla
prof dr ramazan ...mobilWeb@haberler.com:

AYDİN BİLGİLİ ARKADASİMİ TEBRİK EDERİM UMARİM HAYAT BOYU HEP BOYLE DOGRU KARARLAR ALİR

159
5
yanıtYanıtla
davutmobilWeb@haberler.com:

Evet krallığa sultanliga HAYIR HDP YE EVETTTTTT

148
11
yanıtYanıtla
ki demirtaşmobilWeb@haberler.com:

Adalet için herkes HDP ye

147
8
yanıtYanıtla
DerinMobil-IOS:

Tebrikler hocam

145
4
yanıtYanıtla
Motorcu Mobil-IOS:

Halkların özgürlüğü için oylar seloya

132
9
yanıtYanıtla
AğaoğluyaMobil-IOS:

Tebrik ediyorum doğru karar

126
10
yanıtYanıtla
Demirtaş adam gibi adam Mobil-IOS:

Oylar hdpye

128
5
yanıtYanıtla
mert:

oylar hdp ye

118
7
yanıtYanıtla
davamobilWeb@haberler.com:

Ya sen versen ne kadar cürüm yakarsin

24
98
yanıtYanıtla
Tüm 229 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title