Haberler

Yaş Kararları Açıklandı, Kimler Ordudan Atıldı?

Erdoğan Başkanlığında Gerçekleştirilen ve Çalışmalarını Dün Tamamlayan Yüksek Askeri Şura Kararları, Cumhurbaşkanı Sezer'in Onayının Ardından Kamuoyuna Açıklandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen ve çalışmalarını dün tamamlayan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayının ardından kamuoyuna açıklandı.

Buna göre, 30 Ağustos 2007 tarihi itibariyle emekliye ayrılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, yine aynı tarihte emekliye ayrılacak olan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in yerine Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu atandı. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Komutanı Orgeneral Orhan

Yöney de emekliye ayrıldı.

Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu, EDOK Komutan Yardımcısı Korgeneral Nejdet Özel, 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Saldıray Berk orgeneralliğe terfi etti. Korgeneral Ceylanoğlu, EDOK komutanlığına, Korgeneral Özel Ege Ordu Komutanlığına, Korgeneral Berk ise 3.Ordu Komutanlığına getirildi.

YAŞ toplantısına ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, TSK'nın itibarını sarsacak şekilde, disiplin bozucu hareketlerde bulunan 13, irticai tutum ve davranışları nedeniyle 10 personel olmak üzere toplam 23 personelin TSK'nın ayrılmasına karar verildiği belirtildi.

(TAN-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title