Haberler

Yarsav: "17 Mayıs Yargı Şehitleri Günü" Olsun

YARSAV, 17 Mayıs'ın "Yargı Şehitleri Günü" olarak ilan edilmesini isteyerek, 17 Mayıs 2006 yılında Danıştay'da öldürülen Yargıç Mustafa Yücel Özbil'i andı.

YARSAV, 17 Mayıs'ın "Yargı Şehitleri Günü" olarak ilan edilmesini isteyerek, 17 Mayıs 2006 yılında Danıştay'da öldürülen Yargıç Mustafa Yücel Özbil'i andı.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği, (YARSAV) Yargıç Mustafa Yücel Özbilgin ölüm yıldönümünde anma mesajı yayımladı. Mesajda "Yargı kararlarının iktidarın ayak bağı olarak görülüp acımasızca eleştirildiği, kararı veren yargıçların hedef gösterildiği, siyasi izdüşümleri yansıtan yargı kararlarının ise adeta kutsal metin yerine konulduğu, hukuksal sorunların "ulemaya' sorularak çözülmesi gerektiği söylemlerinin arttığı bir süreçte, birilerince beğenilmeyen ve adeta hedef gösterilen Yargıç Mustafa Yücel Özbilgin 17 Mayıs 2006 tarihinde alçakça katledilmiştir" denildi. Yargıç Özbilgin'in katledilişinin 7. yılını doldurduğu anımsatlan mesajda, her yıl görev yaptığı Danıştay çatısı altında anılan şehit Özbilgin'in geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sadece mezarı başında anılacağı kaydedildi. Hangi koşul ve ortamda olursa olsun şehit Özbilgin'in anılması ve hatırasının yaşatılmasına kararlı olunduğunun vurgulandığı mesajda, "Yargıçlar ve Cumhuriyet savcıları, Özbilgin ve diğer yargı şehitlerinin bıraktıkları yerden aynı kararlılık ve iradeyle laik ve demokratik hukuk devletinden asla ödün vermeden ve kendi hukukunu dayatmak isteyen çağdaşlık düşmanı zihniyete karşı durarak Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerinin açtığı yolda, demokrasiye, bu bağlamda da hukukun üstünlüğüne olan inancımızla hukuk devletine sahip çıkmaya devam edeceğiz" denildi. Cumhuriyet Savcıları Doğan Öz'ün, Mehmet Türkseven'in, Yılmaz Acar'ın, Kulp yargıcı Özkan Şahin'in, Gümüşhane Baro Başkanı Ali Günday'ın, Doğubeyazıt Cumhuriyet savcısı Hakan Kılıç ve Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun'un unutulmayacağının dile getirildiği mesajda, "17 Mayıs 2006'da kürsüde şehit edilen Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin ve tüm yargı şehitlerimizin anısına, toplumumuzun ortak hafızasında yer alması ve unutulmaması için "Yargı Şehitleri Günü' olarak ilan edilmesini bir kez daha ısrarla vurguluyoz" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Mustafa Yücel Özbilgin Danıştay Politika Güncel Haberler

title