Haberler

Suç örgütü lideri Kaplan'ın yakalandığı aracın zırhlı olduğu ve silahının namlusunda mermi olduğu ortaya çıktı

Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta Ankara'da nefes kesen bir operasyonla yakalanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'la ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Tutuklanan Kaplan'ın Esenboğa Havalimanı'na girerken içinde yakalandığı aracın zırhlı olduğu ve şahsın üzerinde namlusunda mermi bulunan silah taşıdığı öğrenildi.

Geçen hafta Ankara'da yakalanıp tutuklanan suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan'ın Esenboğa Havalimanı'na zırhlı araçla gittiği ve dolu olan silahının namlusunda mermi bulunduğu emniyetin tutanağına yansıdı. Ayrıca Kaplan'ın evinde yapılan aramada binlerce dolarlık dekont ve milyonlarca liralık tapu senedi bulundu.

2018 YILINDAN BERİ EMNİYET TAKİBİNDEYMİŞ

Ankara'da "Kaplan grubu" olarak bilinen yer altı dünyası isimlerinden (Ayhan) Bora Kaplan ve beraberindeki 42 kişi hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve suç örgütü üyeliği, nitelikli yağma, kasten yaralama, cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, beden bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı eziyet" suçlamalarından yürütülen soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıkıyor. Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Bora Kaplan hakkında 2018 yılında "2018/233611" dosya numarası ile soruşturma başlattığı, Kaplan grubunun emniyetin takibinde olduğu anlaşıldı.

ALMANYA'YA TEK YÖN BİLET ALMIŞ

Kaplan, 7 Eylül günü savcının talimatı üzerine Ankara Emniyeti'nin operasyonu ile gözaltına alındı. Kaplan'ın Esenboğa Havalimanı'ndan Almanya Köln'e tek yön olarak aldığı bilet de emniyetin soruşturma dosyasına girerken; yakalandığında aracından sadece 50 bin euro, 800 dolar ve 10 bin 300 TL nakit para çıkmıştı. Kaplan'ın evinde yapılan arama sonucunda ise şunlar ele geçirildi:

  • "Açıklama kısmında 'Varlık barışına istinaden' yazılı Bora Kaplan adına ayrı ayrı düzenlenen 6 bin 933 dolar, 64 bin 400 euronun dekontu.
  • Yine Bora Kaplan adına düzenlenen 26 Mart 2020 tarihli 30 bin 731 lira, 31 bin lira ve 480 bin dolardan oluşan 3 ayrı dekont.
  • Bora Kaplan'ın alıcısı olduğu 35 bin euro, 900 bin lira ve 50 bin liradan oluşan senetler.
  • Kaplan'ın şirketi adına tapu senetleri de tespit edildi. 2 milyon lira, 1 milyon 488 bin lira, 1 milyon 107 bin lira, 6 milyon lira ve 125 bin liradan işlem bedelli tapu senetleri bulundu."

ZIRHLI ARAÇTA, MERMİ DOLU SİLAHLA YAKALANDI

Ayrıca Kaplan'ın 7 Eylül günü yakalandığı pikabın zırhlı olduğu da tespit edildi. Emniyetteki soru üzerine Kaplan bu durumu, "Daha önce tehdit aldım. Bu nedenle kendimi korumak için zırhlı araç kullanırım. Adliyeye başvurdum ancak geri dönüş olmadı" diye açıkladı. Yine Kaplan yakalandığında yanındaki U.P.'nin ve kendisinin silahlarının tamamen dolu olduğu ve bir merminin silahın namlusunda bulunduğu emniyetin tutacağına altı çizili olarak geçti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Esenboğa Havalimanı Ankara 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title