Haberler

Yağışlar Sürüyor Marmara Su Altında

Trakya'da Dün Etkili Yağış Nedeniyle Tekirdağ'ın Kumbağ İlçesi'nde Sel Meydana Geldi.

TRAKYA’da dün etkili yağış nedeniyle Tekirdağ’ın Kumbağ İlçesi’nde sel meydana geldi. Kumbağ ve Naik Köyü´nde yüzlerce ev ile tuğla fabrikalarının da bulunduğu 5 bin kilometre karelik alan sular altında kaldı.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ  

TEKİRDAĞ'DA SEL / VİDEO

KİLYOS DERESİ TAŞTI / VİDEO

KİLYOS DERESİ TAŞTI / FOTO-GALERİ 

YAĞIŞ ANADOLU YAKASINI VURDU / VİDEO 

Fabrikalarda çalışan 300’den fazla işçi taşkınlar nedeniyle mahsur kaldı. Selin bir anda bastırmasıyla mahsur kalan işçiler, fabrikaların çatılarına çıkarak kurtarılmayı bekledi. Tekirdağ ve Kumbağ’dan kurtarma ekipleri sel bölgesine sevkedildi. Karadan GEA ve AKUT arama kurtarma ekipleri, Tekirdağ itfaiyesi, askeri birlikler, deniz polisi ve diğer ekiplerle askeri helikopterler de kurtarma çalışmalarına katıldı. Helikopterler 180 kadar işçiyi fabrika çatılarından aldı. Sel sularının çekilmesinden sonra fabrikalara ulaşan diğer ekipler de 131 işçiyi kurtardı. Felakette can kaybının olmadığı açıklandı. Yazlık evlerinde sele yakalanan vatandaşları kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Köprüler tehlikede

Tekirdağ’ın Saray İlçesi’nde kuvvetli yağış nedeniyle Galata Deresi’nde taşkın ihtimali belirdi. Dere üzerindeki köprü yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bazı evler sular altında kaldı. Malkara-Keşan Karayolu’nun 8. kilometresinde bulunan Kadıköy Köprüsü’ndeyse aşırı yağış nedeniyle çökme meydana geldi. Edirne’nin Keşan İlçesi’ne su sağlayan Kadıköy Barajı tesislerini su bastı. Mahsur kalan 3 kişi belediye ekiplerince kurtarıldı.

Çanakkale’nin Lapseki İlçesi’nde de çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Yağmur dolayısıyla Yeniceköy’deki ovada bulunan meyve bahçelerinin büyük bölümü su altında kaldı.

Biga İlçesi Kocagür köyünde de 20 ev su baskınına uğradı. Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde 112 konutun bulunduğu Boğazkent Tatil Sitesi’ndeki yaklaşık 30 evi su bastı. Bursa’da Esentepe, Kültür, Selimzade ve Alaattinbey mahallelerinde çok sayıda ev ve iş yeri su baskınına uğradı. Öte yandan, Trakya, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Balıkesir, Kayseri, Yozgat’ta sağanak yağışlara karşı vatandaşlar uyarıldı.

Alanya’da hortum

Antalya’nın Alanya İlçesi’ne bağlı Okurcalar Beldesi’nde akşam saatlerinde meydana gelen hortumda çoğunluğu Alman 8 kişi yaralandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title