Haberler

Vasiyeti Üzerine Bağışlanan Organları 7 Hastaya Umut Oldu

Güncelleme:

Antalya'da kaza sonucu hayatını kaybeden 27 yaşındaki Barış Murat Yapıcı'nın vasiyeti üzerine bağışlanan organları, 7 kişiye hayat verecek.

Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede beyini ölümü gerçekleşen 27 yaşındaki Barış Murat Yapıcı'nın vasiyeti üzerine bağışlanan organları, 7 kişiye hayat verecek.

Antalya'da bir sitede güvenlik görevlisi olarak çalışan Barış Murat Yapıcı, geçirdiği trafik kazası sonrası getirildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Bu gelişme üzerine yakınları, Yapıcı'nın 'Bir gün ölürsem organlarımı bağışlayın' şeklindeki vasiyetini yerine getirdi. Yapıcı'nın böbrekleri, korneası ve kalbi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledilmek üzere alındı. Karaciğer ikiye bölünerek Malatya'daki iki hastaya, akciğeri ise İstanbul Kartal Koşuyolu Hastanesi'ne gönderildi.

Yapıcı'nın korneası Akdeniz Üniversitesi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Ünal tarafından 71 yaşındaki Mehmet Ali Kaplan'a, böbrekleri Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından 32 yaşındaki Fatma Özçelik ile 46 yaşındaki Keziban Zek'e naklediliyor. Kalp ise Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid tarafından 46 yaşındaki Mustafa Keçer'e naklediliyor. Nakil ameliyatları halen sürüyor.

Murat Barış Yapıcı'nın cenazesi, Muratpaşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Uncalı Kent Mezarlığı'nda toprağa verildi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Murat Yapıcı Murat Barış Antalya Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Kamuda tek maaş dönemi başlıyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Proje hayata geçirildi! Manisa'da ekmek 5 lira, su ise 1 lira oluyor

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Fransa'da Olimpiyat Oyunları'nın açılışına saatler kala hızlı trenlere sabotaj

Bakmadan Geçme

26 TEMMUZ BİM AKTÜEL KATALOĞU || BİM'de bu cuma hangi ürünler var? İşte BİM aktüel indirimli ürünler listesi İlkin Aydın kimdir? İlkin Aydın kaç yaşında, nereli? İlkin hangi takımda oynuyor? Time dergisine göre dünyadaki en iyi 100 rotada yer alan ilimiz neresi? Türkiye'de hangi şehir ilk 100'e girdi? Çakallarla Dans 7 ne zaman vizyona girecek? Çakallarla Dans 7 konusu ne? Trendyol Süper Lig ne zaman başlıyor? Süper Lig 1. Hafta maçları! Sezonun ilk maçı ne zaman oynanacak? YKS TERCİH ROBOTU || YKS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM Ön lisans- Lisans Üniversite bölümleri ve puanlarına nereden bakılır? 26 TEMMUZ GÜNCEL ALTIN FİYATLARI ll Gram altın ne kadar? Çeyrek, yarım, tam altın ne kadar? Paris Olimpiyatları'na Türkiye'den kimler katılacak? Olimpiyatlarda hangi branşlarda yarışılacak? SAĞLIK BAKANLIĞI İLLER ARASI TAYİN KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE #128308 Sağlık Bakanlığı isteğe bağlı il dışı atama kurası ne zaman, saat kaçta? YKS tercihleri ne zaman? YKS 2024 tercih kılavuzu yayınlandı mı? Tuğba Şenoğlu yerine İlkin Aydın mı kadroya alındı? İlkin Aydın'ın sakatlığı bitti mi? Kamuda tek maaş dönemi başlıyor! Kamuda tek maaş ne demek? Pi'nin Yaşamı gerçek hayat hikayesinden mi uyarlandı? Pi'nin Yaşamı konusu ne? Pi'nin Yaşamı ne anlatıyor? 26 TEMMUZ TV YAYIN AKIŞI || Bugün televizyonda neler var? TRT1, ATV, Kanal D, Show TV, TV8, Star TV, NOW BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 26 Temmuz günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi?
Arda Güler'in tatil pozları olay oldu! Bu kareleri gören Carlo Ancelotti, apar topar teknik ekibiyle görüştü

Arda Güler'in tatil pozları olay oldu! Bu kareleri gören Carlo Ancelotti, apar topar teknik ekibiyle görüştü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title