Haberler

Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilen Varto'da Operasyon Başlatıldı

Güncelleme:

Muş Varto'da dün sabah ilan edilen sokağa çıkma yasağı bitti. İlçede teröristlerin birçok bölgeye kurduğu patlayıcılar imha edildi ve sokaklar temizlendi.

Muş Valiliği'nin ilçede teröristler ve tuzaklanmış patlayıcılar olduğu gerekçesiyle pazar sabahı saat 08.30'dan itibaren ilan ettiği sokağa çıkma yasağı bu sabah 05.00 sularında sonra erdi. Güvenlik güçleri akşam saatleri itibarıyla PKK ve YDG-H'li teröristlere yönelik operasyon başlattı.

Operasyonlar sonrası sokakların temizlenmesi neticesinde Vali Büyükersoy açıklama yaparak yasağın bu sabah 05.00'de kaldırıldığını açıkladı.

TERÖRİSTLER İLÇENİN BİRÇOK YERİNE PATLAYICI YERLEŞTİRDİ

Birçok yere patlayıcı yerleştiren ve sokaklara hendek kazılan ilçenin giriş ve çıkışlarında güvenlik güçleri önlem aldı.

PKK'LILARIN YAYDIĞI DEDİKODU TEDİRGİNLİĞİ ARTIRDI

Zaman zaman silah seslerinin geldiği ilçe merkezinde gizlenen PKK'lıların, köylerden toplanacak kişilerin ilçe merkezine geleceği dedikodusu yayması da sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede birçok kişiyi tedirgin etti.

BELEDİYE EŞBAŞKANI: DIŞARI ÇIKAMIYORUM

Yetkililer gelişmelerle ilgili açıklama yapmazken, Varto Belediye Eşbaşkanı DBP'li Sabite Ekinci, "Ben de ilçedeyim, dışarı çıkamıyorum" dedi.

Durumun gergin olduğunu belirten Ekici, "Helikopterler uçuyor, zaman zaman silah sesleri geliyor. Aldığımız duyumlara göre polisler bazı noktalarda aramalar başlatmış. Kaymakam beyle görüşemedik. Emniyet müdürüne ulaşmaya çalışıyorum" dedi.

TERÖRİSTLERE YÖNELİK OPERASYON BAŞLATILDI

Akşam saatlerinde bölgeden gelen bilgilere göre, güvenlik güçleri ilçede bulunan PKK ve YDG-H üyelerine yönelik operasyon başlattı.

Öte yandan, ilçede bir araçta yapılan aramada 10 adet Kalaşnikof marka silah, 5 adet el bombası ile 2 adet RPG ele geçirildi. Ayrıca kazılan hendeklere döşenen bomba tuzaklarından 2 tanesinin imha edildiği bildirildi.

VALİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Muş Valisi Vedat Büyükersoy tarafından, akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada Varto ilçesi şehir merkezinde PKK terör örgütü mensupları tarafından cadde ve sokaklara konulan patlayıcı ve mayınların imhası esnasında vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve zarar görmemesi, ayrıca asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi için 16 Ağustos günü saat 08.30 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatılarak şöyle denildi:

"Varto ilçesinde yapılan mayınların, tuzakların ve bombaların imha edilerek caddelerin ve sokakların temizlenmesi, asayiş ve güven ortamının tekrar tesis edilmesi nedeniyle 17 Ağustos günü saat. 05: 00 itibari ile sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vedat Büyükersoy Muş Valiliği Varto Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (324)

kapkara:

etekliler sahneye bekleniyorsunuz çifte telli başlıyor. . .

142
70
yanıtYanıtla
kapkara:

ben zaten oradayım bekliyorum hadi yüreğin varsa çık . . .

yanıt23
yanıt25
SİMSİYAH:

Bende ordayım ama nedense hiçbi tangalı göremedim çünkü tangalarınızı alıp kaçmışsınız

yanıt11
yanıt12
SİMSİYAH:

Sende tanganı giy gel seni de bekleriz çifte telliye. .

yanıt7
yanıt9
yorumcu:

sivillerin içine saklanmaktan vaz geçin çıkın dışarı savaşın madem bukadar savaş istiyosunuz vatan hainleri

164
37
yanıtYanıtla
aha sana:

o oyle degıl yorumcu asker ve polıs vartoya gıremıyor. . malesef ısın dogrusu bu . . .

yanıt1
yanıt2
deliçoban:

temizlemek lazım bu pkk sürülerini her taraftan

141
44
yanıtYanıtla
HASAN ALİ:

İnşallah o patlatıcılara o pkklılara destek verenlerin sevdikleri havaya uçar. Uçsunki pkknın ne pislik olduğunu o kalın kafaları alsın.

115
63
yanıtYanıtla
qqqq:

lan sibop (tanımadığın aklınca takmadığın) kaymakamı emniyet müdürünü niye arıyorsun korku başladı galiba

157
20
yanıtYanıtla
yıldırım:

Özerklik ilan edildi ilk duyuru kapıdan kafayı çıkarmayın Türk askeri vuruyor. ULAN ÇAKALLAR SİZİN KURACAĞINIZ DEVLET TÜRK ASKERİ GELENE KADAR YAŞAR ANCAK. MEYDANDA SALLANDIRACAN BEŞ TANESİNİ YARIN HEPSİ TÜRK BAYRAĞI ASAR EVİN ÖNÜNE ADİ YAVŞAKLAR.

108
47
yanıtYanıtla
Tüm 324 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title