Haberler

Van'da Özalp Kaymakamlığı ve Adliyeye Molotoflu Saldırı

Güncelleme:

Van'ın Özalp ilçesinde öldürülen PKK'lının cenazesinin ilçe merkezinden geçişi sırasında kaymakamlık, emniyet ve adliye binalarına saldırıda bulunuldu.

Van'ın Özalp ilçesinde önceki gün öldürülen PKK'lının cenazesinin ilçe merkezinden geçişi sırasında kaymakamlık, emniyet ve adliye binalarına taşlı ve molotofkokteylli saldırıda bulunuldu.

Edinilen bilgiye göre önceki gün İlçe Jandarma Komutanlığı ekibi, kaçakçılık faaliyetlerini önleme çalışmaları kapsamında Özalp- Çaldıran yolunda devriye görevine çıkmış, içinde 4 kişinin bulunduğu plakası açıklanmayan minibüse "dur" ihtarında bulunmuştu. Kaçmaya çalışan minibüstekiler ekiplerce durdurulmuş, araçtan kolluk kuvvetlerine uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştı. Güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesi üzerine minibüsteki 3 kişi karanlıktan faydalanarak kaçmış, sonradan PKK'lı olduğu tespit edilen İran uyruklu Şahan Gabar kod adlı Muhammed Hasan Zade isimli saldırgan el yapımı patlayıcı, silah, mühimmat ve örgütsel dokümanlarla ölü olarak ele geçirilmişti.

Teröristin cenazesi Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak bugün Özalp ilçesine getirildi.

Öğle saatlerinde ilçe merkezinden geçerek yürüyüş düzenleyen PKK sempatizanları, kaymakamlık önünden geçtiği sırada güvenlik önlemi alan polis ile kaymakamlık, adliye ve emniyet binalarına taş ve molotofkokteyli attı. Bu sırada adliye ve kaymakamlık binasındaki bazı odalar, atılan taşlardan dolayı kırık cam parçaları ve taşlarla doldu. Göstericilerin bölgeden uzaklaşması üzerine temizlik görevlileri bina önü ve içeriyi temizlemeye başladı.

Taşlama nedeniyle bir polis memuru hafif yaralanırken, göstericilerin uzaklaşması sonrası bazı partili ve ilçe halkı, kaymakamlık önünde inceleme yapan Kaymakam İsmail Çiçek ve emniyet görevlilerinin yanına geldi. Çiçek ve polise duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden partililer, bir süre görüşme yaptıktan sonra kaymakamlık önünden ayrıldı.

Kısa süreli olayların son bulmasıyla kalabalık, cenazeyi toprağa vermek üzere ilçeye bağlı Koçkıran Mahallesi'ne götürdü. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Çiçek Çaldıran Özalp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title