Haberler

VakıfBank'a Sendikasyon Kredisi

Güncelleme:

VakıfBank, 2011 yılındaki krediyi tamamına yakın oranda yenileyerek 920 milyon dolar sendikasyon kredisi temin etti.

İstikrarlı büyümesini sürdüren VakıfBank; 19 ülkeden 41 bankanın katılımıyla, 920 milyon ABD doları tutarında yılın ilk sendikasyon kredisi anlaşmasını 11 Nisan 2012 tarihinde İstanbul'da düzenlenen törenle imzaladı. VakıfBank; Wells Fargo Bank National Association'ın koordinatörlüğünde ve ING Bank N.V. London Branch'ın ajan banka olduğu 19 ülkeden 41 bankanın katılımıyla 152 milyon dolar ve 586,7 milyon euro olmak üzere toplam 920 milyon dolar tutarında iki dilimden oluşan 1 yıl vadeli ve Libor/Euribor + %1.45 maliyetle sendikasyon kredisi aldı.

Dış ticaretin finansmanında kullanılacak

VakıfBank ve sendikasyon kredisine katılan 41 bankanın üst düzey yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde konuşan VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, "2012 yılındaki ilk sendikasyon işlemimizi 920 milyon dolar tutarında başarı ile gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. VakıfBank'ın ve Türkiye'nin uluslararası arenada sahip olduğu itibar ve güçlü konumunu bir kez daha teyit ediyoruz" dedi.

Küresel ekonomideki yavaşlamaya ve özellikle Euro Bölgesi'nde yaşanan borç krizine rağmen, bir önceki yıl 34 bankanın katıldığı kredinin bu yıl 41 bankanın katılımıyla yenilenmesi, VakıfBank'ın sağlam bilançosunun, uluslararası finans kuruluşları ile kurduğu güçlü ilişkilerin ve gelişerek artan muhabir ağının bir göstergesi olarak değerlendirildi. Genel Müdür Süleyman Kalkan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Büyüyen Türkiye'nin ihtiyacı olan yurtdışı kaynak miktarını artırarak reel sektörümüzün hizmetine sunmaya devam ediyoruz. Dış ticaretin finansmanda reel sektöre finansman yaratmak için kullanacağımız krediyi temin eden ve destek sağlayan iş ortağımız kreditör bankalara teşekkürlerimi sunarım."

Uluslararası Yatırımcılar Türkiye'yi desteklemeyi sürdürüyor

İmza töreninde söz alan VakıfBank Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Birgül Denli ise;

"Geçen yıl mart ayında temin edilen 573,5 milyon euro ve 192.5 milyon dolar tutarındaki sendikasyon kredisini %98 çevirme oranıyla yenileyerek, bir yıl vadeli iki ayrı dilim olarak yapılandırılan kredinin toplam maliyetini sınırlı bir artışla Libor / Euribor + %1,45 seviyesinde tutmayı başardık. Avrupa borç krizi kaynaklı olarak risk primlerinin ciddi olarak arttığı küresel konjonktür içinde, bu maliyetlerle, bu boyutta işlemi gerçekleştirebilmenin gerek VakıfBank gerekse Türk bankacılık sistemi için önemli bir başarı olduğunu düşünüyorum. VakıfBank'ın güçlü uluslararası bankacılık ağı sayesinde sürdürülebilir yurtdışı borçlanma yaratma başarısını bir kez daha ispatlayan sendikasyon kredisinde bizi destekleyen tüm katılımcı bankalara, VakıfBank'a duydukları güvenden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Krediye yetkilendirilmiş lider düzenleyici olarak katılan 13 banka; The Bank of Nova Scotia, BNP Paribas S.A., CITI, Credit Suisse AG, Deutsche Bank AG London Branch, Goldman Sachs International, ING Commercial Banking, National Bank of Abu Dhabi PJSC, NATIXIS, The Royal Bank of Scotland N.V., Standard Chartered Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation Europe Limited, Wells Fargo Bank ve National Association oldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Wells Fargo İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title