Haberler

Uyuşturucu Davasında Cemil Hidayet ile Birlikte 7 Kişi Tahliye Edildi

Uyuşturucu Ticareti Yapmak İçin Kurulan Örgütün Üst Düzey Yöneticisi Olduğu İddiasıyla Yargılanan Hidayet Turizm'in Sahibi Cemil Hidayet ile Birlikte 7 Kişi Tahliye Edildi. Teknik Takibe Takılmamak İçin Dinlenemeyen Şifreli Telefon Kullanarak, Yurt Dışından İthal Ettikleri Captagon Hapları Türkiy...

Uyuşturucu ticareti yapmak için kurulan örgütün üst düzey yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Hidayet Turizm`in sahibi Cemil Hidayet ile birlikte 7 kişi tahliye edildi.

Teknik takibe takılmamak için dinlenemeyen şifreli telefon kullanarak, yurt dışından ithal ettikleri captagon hapları Türkiye üzerinden Arap ülkelerine götürdükleri iddia edilen aralarında Hidayet Turizm`in sahibi Cemil Hidayet`in de bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya tutuklu 16 sanık hazır bulundu. Söz alan sanık avukatlarından Fatih Volkan operasyonun 274 polis tarafından yapıldığını belirterek, her bir sanık başına 17 polis düştüğünü söyledi. Volkan, duruşmada tanık olarak ifadesine başvurulacak olan 3 polisin ise operasyonun direk içinde bulunan polisler olmadığını ifade ederek dış güvenlikte görevli olan insanların ifadesinin alınmasıyla davanın uzayacağını ifade etti.

Kamuran Hidayet`in avukatı Mehmet Hidayet ise, iddianame ile fezleke arasında çelişki olduğunu öne sürerek, ¨Dosyadaki iletişim tutanaklarını sağlıklı değil. Kürtçe olan görüşmelerin çevirileri doğru yapılmadı¨ dedi. Sanık avukatları müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, Cemil Hidayet, Fatih Hidayet, Nuri Hidayet, Reşit Hidayet, Mesut Hidayet, Habip Hidayet ve Faruk Gürsel Tayşi`nin tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kamuran Hidayet, Cemil Hidayet, Hüseyin Demirtaş ve Hüseyin Kurtuldu`nun uyuşturucu ticareti yapmak için kurulan örgütün üst düzey yöneticisi olduğu öne sürülerek 7 yıldan 31 yıla kadar hapsi istenmişti. Hüseyin Kurtuldu`nun uyuşturucuyu bizzat temin edip Bulgaristan`dan Türkiye`ye ithal ettiği, Kamuran Hidayet`in ise uyuşturucunun İstanbul`dan Kilis`e sevkiyatını organize ettiği iddia edilmişti.

Örgüt üyesi olduğu ve uyuşturucu ithal ve ticaretini yaptıkları öne sürülen aralarında Hidayet ailesinden 8 kişinin bulunduğu 12 sanığın ise 6 yıldan 28 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Sanıkların telefon görüşmelerinde şifre kullandıkları zulalamayı yapan kişiye `Teyze` uyuşturucuya ise `Yıldız`, `Beygir`, `Mercimek`, `Gelin başı`, `Zeytin` gibi kodlar verdikleri ifade edilmişti.

İddianamede ayrıca teknik takibe takıldıklarını anlayan organiztörlerin telefon değiştirdikleri vurgulanırken, teslimatı yapacak kişilerin de dinlenemeyen şifreli telefon kullandıkları öne sürülmüştü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title