Haberler

Üsküp'te 100 Bini Aşkın Kişi Başbakanlık Binasına Yürüdü

* Muhalefet, Başbakanın istifasını istedi 5 bin kişi başbakanlık binasının önünde sabahladı Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, 2011 yılında polis tarafından öldürülen Martin Neşkovski adlı gencin ölümünü ve Kumanova'daki Arnavutlara yönelik polis şiddetini protesto etmek amacıyla muhalefetin düzenlediği mitingde, Başbakan Nikola Gruevski'nin istifası istendi.

* Muhalefet, Başbakanın istifasını istedi

5 bin kişi başbakanlık binasının önünde sabahladı

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te, 2011 yılında polis tarafından öldürülen Martin Neşkovski adlı gencin ölümünü ve Kumanova'daki Arnavutlara yönelik polis şiddetini protesto etmek amacıyla muhalefetin düzenlediği mitingde, Başbakan Nikola Gruevski'nin istifası istendi. Mitingin ardından yaklaşık 5 bin kişi, Başbakanlık binasının önünde kurdukları çadırlarda sabahladı.

Ülkenin her yerinden muhalefeti destekleyen binlerce vatandaş, Başbakanlık binasının önüne akın etti. Mitinge muhalefet saflarında yer alan çok sayıda Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) ve Türk Hareket Partisi ( THP) üye ve sempatizanları da katıldı.

Farklı müzik grupların söyledikleri şarkılarla eğlenen protestocular hükümetin istifasını istedi. Mitinge çok sayıda Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri de katılarak muhalefete destek verdi.

Muhalefetin düzenlediği protestoya katılan Avrupa Parlamenterleri Sergey Stanişev ve Knut Fleckenstein da birer konuşma yaptılar. Makedonya Sosyalist Birliği Başkanı ve Muhalefet lideri Zoran Zaev yaptığı konuşmasında hükümetin icraatlarını eleştirerek Başbakan Nikola Gruevski'nin istifa etmesini istedi. Mitinge katılan farklı etnik kimliklere sahip vatandaşların demokrasi istediklerini söyledi.

Gruvski'nin gitmesi gerektiğini söyleyen Zaev, her alanda kendilerinin hazırladıkları projelerden de katılımcıları bilgilendirdi. Zoran Zaev konuşmasının sonunda Gruevski gitmeden, biz de gitmiyoruz diyerek başbakanlık binası önünde kalmaya devam edeceklerini de ifade etti.

Mitingte dalgalanan bayraklarını yanı sıra "Elveda Gruevski", "Özgürlük", "Biz geldik", "Protesto ediyorum" yazılı pankartlar da göze çarptı.

5 BİN KİŞİ BAŞBAKANLIK BİNASININ ÖNÜNDE SABAHLADI

Saat 14.00'da başlayan ve 21.00'e kadar süren protesto gösterisinin ardından göstericilerin çoğu bugün yeniden toplanmak üzere dağılırken yaklaşık 5 bin kişi ise Başbakanlık binasının önünde kurdukları çadırda sabahladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Martin Neşkovski Nikola Gruevski Makedonya Üsküp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title