Haberler

Urfa'da Çiftinin Sorunu Masaya Yatırıldı

Güncelleme:

Çiftçi TV'de canlı olarak yayımlanan 'Ne Yapmalı' programında Urfa'nın tarımı ve çiftçinin sorunları ele alındı.

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Amfisinde, Doğan Başaran'ın sunduğu tarımsal faaliyetlerle ilgili çiftçilerin çözüm beklediği konuların sektörün tüm paydaşlarıyla tartışıldığı "Ne Yapmalı" programı düzenlendi.

Programa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E. Sabri Ertekin, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İrfan Özberk, Prof. Dr. Bekir Erol Ak, Prof. Dr. Abdullah Öktem, Doç. Dr. Osman Çopur ve Çiftçi Temsilcisi İbrahim Uludağ konuşmacı olarak katıldı.

Program öncesi Ziraat Fakültesinin tanıtımı ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ebru Sakar, "1978 yılında Dicle Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Ziraat Fakültesi 1992 yılında Harran Üniversitesi bünyesine dahil edilmiştir. O tarihten bu yana, fakültemiz Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde öncü görevi üstlenmiş olup, bu görevini günümüzde de halen devam ettirmektedir. Kuruluşundan bu yana, bölgenin tarımsal sorunlarının çözümüne ve mesleki eğitime büyük katkı sağlaması yanında birçok tarımsal konuda uzmanlar yetiştirmiştir. Dinamik ve genç bir akademik kadroya sahip olan fakültemiz, bölge ile birlikte ülkenin tarımsal sorunlarına çözüm getirme konusunda önemli katkılar sağlamaktadır" dedi.

Programda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürü Necip Özgökçe, pamuk, arpa, buğday, fıstık gibi tarım ürünleri hakkında bilgi verdi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin ise Türkiye'de sulanabilir tarım alanlarının yüzde 11'inin Şanlıurfa'da olduğunu belirtti. Ertekin, "Tarım Şanlıurfa için hayati öneme sahip. Memleketimizde damlama sulama sisteminin yaygınlaşması lazım. Toprak yapımız buna uygundur" diye konuştu. Yaklaşık bir buçuk saat süren programda konuşmacılar tarımın Şanlıurfa ekonomisine katkısını enine boyuna tartıştılar. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinde çiftçinin sorunları masaya yatırıldığı toplantı Çiftçi TV'de canlı olarak yayınlandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Harran Üniversitesi Sabri Ertekin Uludağ Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title