Haberler

Ünlü ilahiyatçı Necmettin Nursaçan'ın programına damga vuran ateist damat sorusu: Evinde yemek yemem helal mi?

Güncelleme:

Ünlü ilahiyatçı yazar Necmettin Nursaçan'ın programına bağlanan bir vatandaş tarafından yöneltilen soru dikkat çekti. Damadının ateist olduğunu belirten kadın, "Evinde yemek yemem helal mi?" diye sordu, Nursaçan ise "İnşallah bu oğlumuz bir dalgınlığın, sarhoşluğun içerisindedir. Ancak yemeklerin yenmesinde sorun olmaz" dedi.

Ramazan ayı nedeniyle vatandaşlar da akıllarına takılan soruları, ilahiyatçılara sormaya devam ediyor. Ünlü ilahiyatçı Necmettin Nursaçan'ın Kanal 7'de yayınlanan İftar Saati programına bağlanan bir vatandaşın sorduğu soru ise gündem oldu.

"ATEİST DAMADIMIN EVİNDE YEMEK YİYEBİLİR MİYİM?"

Nursaçan'ın dini soruları yanıtladığı programda, ismini vermek istemeyen kadın izleyici "Benim damadım dindardı, sonradan ateist oldu. Bunun evine gidip de yemek yiyesim gelmiyor. Kızımı çok ve torunlarımı da çok seviyorum. Onlara bir şeye olacak diye korkuyorum. Kızım da ona uyuyor. Evinde yemek yemem helal mi?" diye sordu.

"OĞLUMUZ BİR DALGINLIĞIN İÇERİSİNDEDİR"

Nursaçan'ın soruya yanıtında ise "Bizim milletin içinden katili çıkar, cahili çıkar, sarhoşu çıkar ama kafiri çıkmaz. Bunun böyle olmasını kabullenemiyorum. İnşallah bu oğlumuz bir dalgınlığın, sarhoşluğun içerisindedir" ifadelerini kullandı.

"YEMEĞİN YENMESİNDE SORUN YOK"

Kadına kızının Müslüman olması nedeniyle ikram edilen yemeklerden yemeye devam etmesinde mahzur olmadığını söyleyen Nursaçan, damatla ilgili ise "Bu oğlan çamur deryasına düşmüş. Kızımız da çamura batmak üzere. Kızımız battıktan sonra torunlar da batacak. Çok büyük bir tehlike" dedi.

"SAPIK ARKADAŞLARININ ETKİSİNDE KALMIŞ OLABİLİR"

Nursaçan, "Ömrünü din tahsiline vermiş insanlarımız var. Ne yapıp yapıp ikna edip onlara götürmenin çaresini bulmalı. Bu oğlumuz sapık arkadaşlarının etkisinde kaldı ya da inançsız insanların yazdıkları eserleri okudu. Yoksa bu milletin sinesinden böylesi çıkmaz" diye devam etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500

Yorumlar (14)

Rasim Karakaya:

Ne tuhaf insanlar var. Adam inancını değiştirmiş, karakterini değil... Kayınvalide de damadına; karakterini değiştirmiş, pis bir mahkulat, iğrenç bir yaratık gibi bakmaya başlamış. Ne oluyoruz yahu? Dünya kadar ateist tanyorum, hepsi de çok iyi, vicdanlı tertemiz insanlar...

22
60
yanıtYanıtla
Mikail arman:

Rasim, kalplerini senmi yıkadın ? Keşke karakterini değiştirseydi o kadar vahim olmazdı.Karakter zamanla olgunlaşır ve düzelir.Fakat Înançsızlık insanın hem kendisini,hem çevresini bunalıma sürükler.Hem dünya yaşamını hemde ebedi hayat olan Ahiretini tehlikeye atar.

yanıt0
yanıt0
haksız mıyım:

işiniz gücünüz kafir güzellemesi yapmak. ateistler inkar ediyor ama çok iyi insanlar, falancası şu dinden ama çok iyi insanlar...müşrik, ateist birer pisliktir Kurana göre(tevbe 28. ayet). alemlerin rabbini inkar edenin iyiliği mi olur?

yanıt2
yanıt0
ismail bey :

Müslüman ülkede ateist reklamı yapma...

yanıt3
yanıt1
ismail bey :

Müslüman olmayanın, hatta abdestsiz yapılan yemeğinde yenmesi doğru değildir..

yanıt1
yanıt2
yiğit seferoğlu:

inancını değiştirmiş ve müslüman değilse isterse dünyanın en iyi insanı olsun farketmez kardeş adam kızını vermiş sonuçta gayrimüslüm biri dinen caiz değil bitti gitti

yanıt2
yanıt0
Heredot:

ilk insandan gunumuze kadar insanoglunun bırseye inanma ihtıyacı vardır ıcgudusel olarak ınanmak ıster bunu yok sayıp bır kenara bırakan psıkolojık problemlerle bas edemez, depresyona vs yatkın olur

17
4
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

hoca sen de korkma Allahın ayetini söylesene(bakara 221). müslüman kız ,ateistle, müşrikle evlenemez desene. hep mi tribüne oynayacaksınız

9
1
yanıtYanıtla
sem sem:

iyide cocuklar var belki tekrar iman eder zaten öncesinde dindarmış belki bir kafa karışıklığı yasıyor biraz süre vermek hakka davet etmek gerekir yeniden belkide iyi bir insan sadece bir dönem geciriyor hemen yuvayı dagıtmak cocukları babasız bırakmakta bana doğru gelmiyor

yanıt0
yanıt0
ismail bey :

Bunlarda reyting için absürt sorular sorumaya başladılar. Televizyona çıkan hocaların bir çoğuna güvenmiyorum.

4
5
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title