Haberler

Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi

Eski BM Genel Sekreteri Annan: "Erken teşhis ve önleme sayesinde diyabetin sağlık sektörü üzerindeki yükü azalacaktır"

Eski Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Kofi Annan, erken teşhis ve önleme sayesinde diyabetin sağlık sektörü üzerindeki yükünün azalacağını söyledi.

Annan, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) ev sahipliğinde Swissotel'de düzenlenen "Uluslararası Diyabet Liderler Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, hareketsiz yaşam tarzının ve ekonominin hızlı gelişmesinin, diyabetin artmasında önemli olduğunu söyledi.

Yaşanan vakaların ardından çok üzücü insani öyküler olduğunu ifade eden Annan, hastalığın çeşitli komplikasyonlara yol açtığını ve kronik bazı hastalıklara neden olduğunu kaydetti.

Annan, diyabet hastalarının yüzde  80'nin düşük gelirli ülkelerde yaşadığını aktararak, "Yoksuluk sınırında ve hemen üstünde yaşayan kişelerden söz ediyoruz" dedi.

BM'nin geçen yıl bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesiyle ilgi toplantı düzenlediğini kaydeden Annan, "Erken teşhis ve önleme sayesinde diyabetin sağlık sektörü üzerindeki yükü azalacaktır. Bu bölgelere bakıldığında aslında kişilerin diyabet hastası olduklarını bilmediklerini görüyoruz. Bulaşıcı olmayan hastalıklar, toplumsal ekonomik kalkınmayla doğrudan ilgilidir" diye konuştu,

Bulaşıcı olmayan hastalıkların dünyadaki ölümlerin en büyük sebebi olmaya devam ettiğine işaret eden Annan, Uluslararası Diyabet Federasyonu'nun, 2035 yılı itibarıyla dünyadaki diyabet vakalarının sayısının, 592 milyona çıkacağını ön gördüğünü sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Kofi Annan Swissotel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title