Haberler

Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu Başkanı Bekleviç, Kosova Meclis Başkanı Kranniçi'yi Ziyaret...

Görüşmede, Krasniçi ile Bekleviç, Kosova'nın Balkanlar'daki önem ve değeri olduğu gibi gelecekte neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundular.

Görüşmede, Krasniçi ile Bekleviç, Kosova'nın Balkanlar'daki önem ve değeri olduğu gibi gelecekte neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulundular. Görüşmede Türkiye ile Kosova arasında dostluk köprülerinin kurulmasına destek verileceği belirtildi. Samimi bir hava içinde geçen görüşmenin ardından açıklamada bulunan Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu Başkanı Tuna Bekleviç, Kosova'yı ilk tanıyan ülkelerden Türkiye'nin olduğunu anımsatarak, Biz Kosova'yı çok önemsiyoruz. Kosova'yı çok seviyoruz. Burada bir çok soydaşımız yaşıyor. Dolayısiyle soydaşlarımızın sorunlarını ciddiye aldıklarını gördük. Burada önemli adımlar atılıyor dedi.

Kosova'ya, zaman zaman verdikleri zorlu mücadeleye destek olduklarını belirten Tuna Bekleviç, bu çerçevede dünya genelinde barış ve demokrasi ile ilgili ciddi sıkıntıların yaşandığını bu sıkıntıların tabi ki bu bölgede sırayet ettiğini, özellikle Balkanların çok kültürlü bir bölge olduğunu, dolayısiyle sıkıntılara da çok açık bir bölge olarak görüldüğünü söyledi.

'Bizim daha fazla destek vermemiz ve barış ile istikrarı destekleyici faaliyetler ile açıklamalar yapmak gibi sorumluluğumuz var. Biz bu çerçevede Kosova'yı bir barış bahçesi olarak gördüğümüzü, bu barış bahçesine kimsenin zarar vermemesine, onu gözümüz gibi korumamız gerektiğini düşündüğümüzü Kosova Meclis Başkanı'na ilettik diye belirten Tuna Bekleviç, Ancak istikrar burada sağlanırsa Balkanlarda da barış ve istikrar devam edecektir ifadesini kullandı.

Türkiye ile Kosova arasında ekonomi, kültür ve sanat köprülerinin kurulmasında üzerlerine düşen vazifeleri de yerine getireceklerini, yeni jenerasyonun da, bu işbirliğin pekişmesine katkı sağlamakta kararlı olduğunu söyledi. Kosova Meclis Başkanı Yakup Krasniçi ile Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu Başkanı Tuna Bekleviçin görüşmesi, Kosova basınında başta gelen haberlerden biri oldu .

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yakup Krasniçi Tuna Bekleviç Türkiye Kosova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title