Haberler

Ukraynalılar, Ülkenin Ab'ye Yakınlaşmasını Talep Etti

Başkent Kiev'deki gösteriye katılan onbinlerce Ukraynalı, AB ile serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasını istedi

Ukrayna'da onbinlerce kişinin katılımıyla düzenlenen gösteride ülkenin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerinin artırılması çağrısı yapıldı.

Başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda düzenlenen gösteriye yaklaşık 50 bin kişi katıldı. 2004'te Batı yanlısı bir hükümetin iktidara gelmesini sağlayan Turuncu Devrim'den bu yana düzenlenen en büyük gösteride halk, Ukrayna ve AB bayrakları taşıyarak "Ukrayna Avrupa'dır" sloganları attı ve ulusal marşlarını okudu.

Göstericiler, Avrupa'ya yakınlaşmak ve Rusya'nın baskısından kurtulmak istediklerini dile getirdi.

Ukrayna hükümeti, AB ile gelecek hafta imzalanması planlanan serbest ticaret anlaşması hazırlıklarını, Rusya ile ticari ilişkileri kaybetmeyi göze alamayacağı gerekçesiyle iki gün önce askıya almıştı.

Kiev'deki gösterinin, muhalefetin gücünü sınaması ve Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'i yeniden AB yoluna itmeyi başarıp başaramayacağı açısından önemli olduğu belirtiliyor.

AB'nin Ukrayna ile anlaşmayı imzalama şartlarından biri cezaevindeki eski Başbakan Yulia Timoşenko'nun başka ülkede tedavi edilmesine izin verilmesiydi. Batı, Timoşenko'nun siyasi olarak cezaevinde tutulduğunu düşünüyor. Yanukoviç'in Timoşenko'yu siyasi açıdan tehdit olarak gördüğü yorumu yapılıyor. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Yulia Timoşenko Ukrayna Kiev Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title