Haberler

Zelenski dünyayı bekleyen gıda krizi için tarih verdi: Temmuz ayında felaketin büyüklüğü anlaşılacak

Güncelleme:

Rusya-Ukrayna savaşının sebep olduğu enerji krizinden sonra gıda krizinin de kapıda olduğu konusunda uyarıda bulunan Zelenski, bu kez tarih verdi. Rusya'nın ana ihracat yollarını kapatması nedeniyle 22 milyon ton tahılın depolarda beklediğini ifade eden Zelenski, "Temmuz ayında, birçok ülke geçen yılki hasat stoklarını tükettiğinde, felaketin büyüklüğünü anlayacak" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, geçtiğimiz günlerde dünyayı yeni bir krizin beklediğini söyleyerek, "Rusya nedeniyle enerji krizinden sonraki ikinci kriz gıda krizi olacak." ifadelerini kullanmıştı. Zelenski, bu kez ülkede ihracatı yapılamayan tahıllar hakkında açıklamada bulundu.

"22 MİLYON TON TAHIL DEPOLARDA BEKLİYOR"

Zelenski, Rusya'nın ülkenin Karadeniz ve Azak Denizi üzerinden ana ihracat yollarını kapatmaya devam etmesi nedeniyle Ukrayna'nın tahıl ihracat arzının neredeyse yarısının şu anda durdurulduğunu belirterek, durumu küresel gıda güvenliği için potansiyel bir "felaket" olarak nitelendirdi.

Devlet Başkanı Zelenskiy açıklamasında, "Bugün 22 milyon ton tahıl depolarda bekletiliyor. Onları ihtiyaç duyulan uluslararası pazarlara tedarik edemeyiz" dedi.

"TEMMUZ AYINDA BİRÇOK ÜLKE FELAKETİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ANLAYACAK"

Zelenskiy ayrıca açıklamasında, "Kıtlık tek başına gelmez, ona her zaman durumu daha da kötüleştiren, insanların hayatlarını mahveden ve insanlar için güvensiz koşullar oluşturan siyasi bir kaos eşlik eder. Temmuz ayında, birçok ülke geçen yılki hasat stoklarını tükettiğinde, felaketin büyüklüğünü anlayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Vladimir Zelenskiy Karadeniz Ukrayna Rusya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (7)

umit taşıyan:

Artik tek temennimiz bu savaşın bir an önce bitmesidir.. Ne Demiş ulu Önderimiz ( MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ) ( YURT DA SULH , DUNYA DA BARIŞ ) SENI SAYGIYLA ANIYORUZ ( MUSTAFA KEMAL ATATÜRK )

12
3
yanıtYanıtla
GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Zelensky de var ya bir tarafını kurtarmak için her türlü yolu deniyor.

6
5
yanıtYanıtla
özen66:

Haklı

5
2
yanıtYanıtla
umit taşıyan:

Ureten ulke her zaman kazanirr üretmiyorsa üretemiyosa vay o ülkenin haline.. zelenski bu sefer sonuna kadar hakli ve dogru bir sey soylemis

2
0
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Adam haklı ağustosta ekmek 6-7 TL olacak

2
0
yanıtYanıtla
umit taşıyan:

Rusya da artik bir an önce bu savasi durdurmalı.. savas yuzunden onca masum coluk cocuk yetiskin insanlar hayatlarıni kaybetti.. kaybetmeye de devam ediyor tabii bunun yanı sıra da tum dunya da etkileniyor.. Hem demis şaiir : Savaşma , Sevişş .

1
1
yanıtYanıtla
ömer çevik:

Bu Yahudi kopeyi doğru söylüyor ama dünyayı düşündüğünden deyil elimizdeki mali satacak imkan ariyor sanami kaldı milletin ackalmasi sanki Ukrayna'da savaşta ölenler dünyanın umurundamiki

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title