Haberler

Üçervekillikten İstifa Edilir Ama Babalıktan İstifa Edilemez

Van, (DHA) - VAN Belediyesi Başakanlığı tarafından 2011-12 faaliyetleri ve yapılacak projeler yapılan basın toplantısıyla açıklandı.

Van, (DHA) - VAN Belediyesi Başakanlığı tarafından 2011-12 faaliyetleri ve yapılacak projeler yapılan basın toplantısıyla açıklandı. Toplantıya katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Milletvekilliğinden istifa edilir ama babalıktan istifa edilemez. Kimse gözümün önünde çocuklarıma göz dikemez dedi.

Van Belediye Başkanlığı 2011 yılında yaptığı çalışmalar ve 2012 yılı projelerini tanıtmak amacıyla toplantı düzenledi. Merit Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına BDP Van Milletvekili ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, BDP Van Milletvekili ve DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi Özdal Üçer, Belediye Başkanı Bekir Kaya, sivil toplum kuruluşu ve bazı kamu kurum temsilcileri katıldı.

BDP Van Milletvekili ve DTK Koordinasyon Kurulu Üyesi Özdal Üçer, konuşmasına Kürtçe başladı. Üçer, Kürtçe yaptığı konuşmasında belediyenin yaptığı hizmetler ve planladığı projelerin çok önemli olduğunu söyledi. Üçer, Kürtçe'nin ardından konuşmasına Türkçe devam ederken, Van'da bir olay yaşadık. Ben nerede durmam gerektiğini bilirim. Başbakan ve Sağlık Bakanı açıklama yaptı. Bunlar Sağlık hizmetlerini hazmedemiyorlar dedi. Hizmeti görüyoruz. Boğazına kadar ranta bulaşmış hastanenin başhekimi diğer milletvekillerinin önünde sırık yutmuş gibi dururken, neden bana aynı saygıyı göstermiyor. Ben çocuğumun yaşam hakkını korumak için mücadele ederken kimse bana saldırmasın dedi.

UMARIM ERDOĞAN İNSANLIK SUÇU İŞLEDİĞİ İÇİN YARGILANIR

Uludere'nin Irak sınır kesimini bombalayan ve 34 Kürt çocuğunu katleden savaş uçaklarının masrafıyla Van depreminin tüm masraflarının karşılanabileceğini söyleyen Üçer 'Bu ülkede Genelkurmaya talimat verme yetkisi bir tek Erdoğan'dadır. Umarım Erdoğan yakın gelecekte insanlık suçu işlediği için yargılanacak ve cezalandırılacaktır. Bizler Özgürlük mücadelesi verenlerin yoldaşlarıyız. Bizler Deniz Gezmişlerin, Abdullah Öcalan'ın, gerillaların yoldaşlarıyız. Hem kanalizasyon yapacağız hem de o onurlu küçük ellerin sahibi çocuklarımızla birlikte taş dağıtacağız. Ama asla kimsenin malına göz dikmeyeceğiz. Kimseye haksızlık yapmayacağız. Vekillikten istifa edilebilir, ama babalıktan istifa edilemez. Benim gözümün önünde kimse çocuklarıma göz dikemez dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Kaya Nazmi Gür Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title