Haberler

Türkiye'nin Tek Ruhsatlı Havai Fişek Fabrikası

Türkiye'nin Tek Ruhsatlı Havai Fişek Fabrikası Sakarya'nın Geyve İlçesinde Bulunuyor. Yerleşim Biriminden 5 Kilometre Uzakta Kurulan Fabrikada Güvenlik Sistemleri Üst Düzeyde Tutuluyor. Fabrikaya Cep Telefonuyla, Sigara ve Çakmakla Giriş Çıkışın Yasak Olduğu Belirtiliyor.

Türkiye'nin tek ruhsatlı havai fişek fabrikası Sakarya'nın Geyve ilçesinde bulunuyor. Yerleşim biriminden 5 kilometre uzakta kurulan fabrikada güvenlik sistemleri üst düzeyde tutuluyor. Fabrikaya cep telefonuyla, sigara ve çakmakla giriş çıkışın yasak olduğu belirtiliyor.

İstanbul'da ruhsatsız bir maytap atölyesinde meydana gelen patlama, gözleri havai fişek fabrikalarına çevirdi. Türkiye'nin tek ruhsatlı havai fişek fabrikası ise Sakarya'nın Geyve ilçesinde bulunuyor. 55 bin metrekare alanda kurulu fabrika, yerleşim biriminden 5 km uzakta. Fabrikanın genel müdürü Hakan Coşkun, Türkiye'de 20-30 kadar merdiven altı maytap imal eden atölye bulunduğunu söyledi. Bu tür yerlerde denetim yapılmadığı için zaman zaman üzücü olaylar yaşandığını belirten Coşkun, "Bizim

fabrikamızda güvenlik her şeyden önce gelir. Biz her şeyi kurallara göre yapıyoruz. Türkiye'de 20-30 adet kaçak olarak havai fişek üreten imalathane var. Bunların denetiminde eksiklik var. Özellikle Çin'den ithal edilen mallar tehlike saçıyor. Sıkı denetim şart. Biz personelimize ayda bir eğitim veriyoruz. İki tonluk yer altı depolarımız bulunuyor. Hammadde ve ambalajlanmış malzemeler ayrı ayrı depolarda tutuluyor. Havai fişek üretimi yapan imalathanelere yönelik ciddi denetimler yapılmalı" dedi.

Fabrikada görev yapan Kimyager Aylin Aydın ise, işçi sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Fabrikaya sigara, çakmak ve cep telefonu sokmak yasak. İnsan vücudundaki statik elektriği yok etmek için işçiler imalathaneye girerek, bakır levhaya 30 saniye parmaklarını tutuyor. Ayrıca imalathanelerde kovalarla su bulunduruyoruz. Bunu hem güvenlik hem de sağlık için yapıyoruz. Biz hammaddeler ile hazır ambalajlanmış malzemeleri ayrı depolarda bulunduruyoruz. Ambalajlanmış maddeleri yer altı

depolarında saklıyoruz. Biz tüm çalışmalarımızı kurallara göre yapıyoruz. İstanbul'daki patlamanın tedbirsizlikten kaynaklandığını düşünüyoruz" diye konuştu.

(İÇ-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title