Haberler

Türkiye'nin En Uzun Evli Kalan Çifti

Türkiye'nin en uzun süredir evli kalan çifti Hüseyin Akıncı ile eşi Şefika Akıncı, 91 yıldır aynı yastığa baş koyuyor.

Türkiye'nin en uzun evli çifti olma özelliğini taşıyan Hüseyin Akıncı ile eşi Şefika Akıncı, 91 yıldır aynı yastığa baş koyuyor.Yaşlarının ilerlemesi ile birlikte bakıma muhtaç hale gelen Akıncı çifti, kendilerine Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın söz verdiği yaşlı aylığını istiyor.

Serik ilçesine bağlı Abdurrahmanlar köyünde yaşayan ve Türkiye'nin en uzun evli kalan çifti olma özelliğini taşıyan Akıncı çifti, müstakil evlerinde yaşamlarına devam ediyor. 107 yaşındaki Şefika Akıncı, 112 yaşındaki Hüseyin Akıncı ile 91 yıl önce görücü usulü ile evlendiğini anlatırken, mutluluğun sırrının 'sevgi ve hoşgörü' olduğunu söyledi.

BİRLİKTE YAŞLANDILAR

Beş çocuk, 10 torun sahibi olan Şefika Akıncı, 91 yıldır mutlu bir evlilik ve yaşam sürdürdüklerini belirterek yaşlı olmaları nedeniyle yardıma muhtaç olmaktan yakındı. 16 yaşında evlendiğini anlatan

Şefika Akıncı, şöyle konuştu: "Çok mutlu bir evliliğimiz var ve birlikte yaşlandık. Bugünlerde birbirimize düşe kalka yardım ediyoruz. Çocuklarımız elinden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyor ama bir yere kadar. Bakımımız iyice zorlaştı artık. Artık bir an önce ölmek istiyoruz. Diğer taraftan Allah'ın bizi böyle imtihan ettiğini düşünüyoruz. Yine de çok şükür"

YAŞLI AYLIĞI İSTİYORLAR

2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini ziyaret ettiğini anlatan Şefika Akıncı, kendilerine yaşlı aylığı bağlanmamasından yakındı. Şefika Akıncı, konuşmasında, "Başbakan yanımıza geldi. Halimizi, hatırımızı sordu. 'Ne istiyorsunuz, ne ihtiyacınız var. Size yaşlı aylığı bağlayalım' dedi. Ama aradan kaç yıl geçti aylığımız gelmedi. Bir yaşlı aylığı istiyoruz. Yaşlandık artık hastayız. Düşe kalka zor yürüyoruz. Giysilerimiz kirleniyor, yemeğimiz olmuyor. Komşularımız geliyor, yardım

ediyor. O yaşlı aylığı ile bize bir bakıcı tutulabilir" dedi.

EŞİNE DESTEK OLDU

Geçen gün düştüğünü ve alnından yaralandığını söyleyen 112 yaşındaki Hüseyin Akıncı ise, "91 senedir birbirimizi hiç üzmedik. Artık yaşlandık bu yıla geldik. Kimseye muhtaç olmak istemezdik. Yaşlı aylığını istiyoruz. O parayla kendimize bir bakıcı tutabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Akıncı Türkiye Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

Bakmadan Geçme

Nevşehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Muş Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Muğla Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Mersin Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Manisa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Malatya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Konya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kütahya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kilis Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kilis Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırıkkale Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırıkkale Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırklareli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırklareli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kırşehir Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kırşehir Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Kars Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Kars Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karaman Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karaman Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Karabük Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Karabük Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

Düzce, Sakarya ve Sinop'ta denize girişler yasaklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title