Haberler

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Türk öğrencileri misafir etti

Güncelleme:

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Türkiye'nin okumuş, öğrenmiş, üniversitede kendisini geliştirmiş ve kişiliğini ilerletmiş insanlara her zaman ihtiyacı olduğunu belirterek, "Dünyanın neresinde olursanız olun eğer kalbiniz Türkiye için atıyorsa ve bulunduğunuz ülke için bir...

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Türkiye'nin okumuş, öğrenmiş, üniversitede kendisini geliştirmiş ve kişiliğini ilerletmiş insanlara her zaman ihtiyacı olduğunu belirterek, "Dünyanın neresinde olursanız olun eğer kalbiniz Türkiye için atıyorsa ve bulunduğunuz ülke için bir katkı yapmaya çalışıyorsanız sizler aslında Türkiye için katkı yapıyorsunuz." dedi.

Almanya'da yüksek öğrenim gören Türk öğrenciler için Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde yemek düzenlendi.

Büyükelçi Şen, burada yaptığı konuşmada, yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin başarılarının önemine dikkati çekti.

Öğrenimin hayat boyu devam ettiğini belirten Şen, "Öğrenim sadece üniversite hayatıyla sınırlı değil. Hayatımızın sonuna kadar öğrenci olmak istiyoruz. Ben de kendimi öğrenci görmeye devam ediyorum." diye konuştu.

Şen, Türkiye'nin okumuş, üniversitede kendisini geliştirmiş ve kişiliğini ilerletmiş insanlara her zaman ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Dünyanın neresinde olursanız olun eğer kalbiniz Türkiye için atıyorsa ve bulunduğunuz ülke için bir katkı yapmaya çalışıyorsanız sizler aslında Türkiye için katkı yapıyorsunuz. Bunun birçok örneği var. Nobel ödülü alan bilim insanlarımız, Kovid-19 aşısını bulan bilim insanlarımız var. Dolayısıyla insanlığa yaptığınız katkıyla aynı zamanda Türkiye'ye katkı yaptığınızı hiçbir zaman unutmayın."

Almanya'da 30 yıl önce kendi döneminde üniversiteye giden Türkiye kökenli öğrenci sayısının az olduğunu hatırlatan Şen, bu sayının artmasından memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Şen, Almanya üniversitelerinde Türk öğrenci derneklerinin ve çalışma gruplarının kurulmasını önemsediğini belirterek, bu derneklerde Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli insanların sorunlarının tartışılması, Türkiye'nin tanıtılması ve Türkiye'nin Avrupa ilişkilerine ışık tutulması gerektiğini aktardı.

Almanya'da yetişmiş gençlerin ve bu ülkede kalacaklar için siyasi çalışmalara katılımın önemine dikkati çeken Şen, Almanya'da siyasete genç yaşta girildiğini ve bunun uzun dönemli bir kariyer olarak görüldüğünü anlattı.

Büyükelçi Şen, Türkiye kökenli öğrencilerin ihtiyaçları için ellerinden geleni yapmak istediklerini belirterek, öğrencilere "Sizleri seviyoruz. Kapılarımız her zaman sizlere açık." diye seslendi.

Şen, Berlin Başkonsolosu Rıfkı Olgun Yücekök ve Berlin Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Erdal Tanas Karagöl ile yemeğe katılan öğrencilerle sohbet etti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title