Haberler

Türkiye'deki Abhaz Gençlere Abhazya'da Tatil İmkanı

Abhazya Cumhurbaşkanı Aleksandr Ankvab, Türkiye Abhaz Dernekleri Federasyonu'nun yeni seçilen temsilcilerini makamında kabul etti.

Abhazya Cumhurbaşkanı Aleksandr Ankvab, Türkiye Abhaz Dernekleri Federasyonu'nun yeni seçilen temsilcilerini makamında kabul etti. Ankvab, "Türkiye'den Abhazya'ya direk ulaşım istiyoruz çünkü en fazla Abhaz nüfusu Türkiye'de yaşıyor" dedi. Türkiye'de yaşayan Abhaz gençlere Abhazya'da ücretsiz tatil imkanı sağlanacağı bildirildi.

Abhazya Cumhurbaşkanlığı makamında gerçekleşen toplantıya Abhazya'dan Güvenlik Konseyi Başkanı Nugzar Aşuba, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Başkanı Beslan Kubrava, Dışişleri Bakanı Viaçeslav Çirikba, Demografya Geri Dönüşüm Komitesi Başkanı Xırp Djopua ile Türkiye'den ABHAZFED Genel Başkanı Ramazan Cengiz Koç (Aşuba), Genel Başkan Yardımcısı Atilla Sağım (Aşharua) ve Denetleme Kurulu Üyesi Ahmet Ceylan ( Hapat) katıldılar.

Abhazya Cumhurbaşkanı Aleksandr Ankvab'a projeler konusunda bilgi veren Abhaz Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Cengiz Koç, "Abhazya Devlet Geri Dönüş Komitesi ile birlikte Türkiye'de yaşayan Abhaz çocukların, Oçamçira, Suhum ve Kaldahuara yatılı okullarında tatillerini geçirmelerini organize etmeyi planlamaktayız. Mevcut tesislerde incelemelerde bulunduk. Türkiye'de hayatlarını sürdüren yeni nesil Abhaz gençlerimiz ata vatanlarını görmek istiyor.Bu proje o bakımdan çok önemli" dedi.

Abhazya Cumhurbaşkanı Aleksandr Ankvab da projeye sıcak baktığını ifade ederek, "Abhaz Dernekleri Federasyon yönetimine yeni seçilen arkadaşlarımızı kutluyor, başarılar diliyorum. Bizler ABHAZFED'in varlığını çok önemsiyoruz. Türkiye'de yaşayan çocuk ve gençlerin buradaki akranlarıyla görüştürülüp kaynaştırılması bizler açısından çok önemli. Türkiye ile ilişkilere Abhazya yönetimi olarak çok önem veriyoruz. Çünkü en fazla Abhaz nüfusunun yaşadığı yer Türkiye. Geçmişten gelen kardeşliğimizin hala sürdüğünü ve iki ülke arasında çok ortak noktamız olduğunu biliyoruz. Önceliğimiz Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye tarafından da tanınmasıdır. Sonrasında ise Türkiye Abhazya arasında direkt olarak ulaşımın sağlanması olacaktır. Türkiye'de yaşayan diasporanın istedikleri taktirde anavatanlarına geri dönmeleri için destek fonu kurmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımıza başladık" dedi.

Abhazya Cumhurbaşkanı Aleksandr Ankvab görüşmeler sonrasında Türkiye'den gelen heyet onuruna akşam yemeği verdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Ceylan Cengiz Koç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title