Haberler

Türk Telekom İşçileri Mutlu

Türk Telekom'da 45 Gündür Devam Eden Grevin Yapılan Son Görüşmede Anlaşmayla Sonuçlanması Üzerine Gaziantep'te İşçiler İş Başı Yaptı.

Türk Telekom'da 45 gündür devam eden grevin yapılan son görüşmede anlaşmayla sonuçlanması üzerine Gaziantep'te işçiler iş başı yaptı.

Türk Haber-İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ali Tabur, yaptığı açıklamada, grevin anlaşma ile sona ermesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti. Anlaşmanın çalışanlara, kuruma ve devlete hayırlı olmasını dileyen Tabur, bugünden itibaren yarım kalan işlerini bitirmek için çalışacaklarını kaydetti. Tabur, "Eskisinden daha fazla çalışarak kurumumuza ve halkımıza hizmet edeceğiz. Grevin sona ermesine hepimiz sevindik. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Tabur, grev döneminde çeşitli olaylarla karşı karşıya kaldıklarını ancak bütün olumsuzlukları unuttuklarını ifade ederek, "Birileri kendilerini haklı çıkarmak için bizi sabotaj yapmakla suçladı. Sabotajlarla uzaktan yakından ilgimiz olmadı, olamaz. Bizi halkla karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Yapılan hırsızlıklara, meydana gelen arızalara 'sabotaj' dediler. Polis tarafından gözaltına alındık, sorgulandık. Ancak hiçbirimiz suçlu bulunmadık. Biz şimdi bunların hepsini unuttuk ve işimizin başındayız"

diye konuştu.

Tabur, greve gidilmesinin asıl sebebinin maddi konular olmadığını, kurum içerisindeki adaletsizliğin giderilmesi için greve gidildiğini kaydetti. Tabur, şunları söyledi:

"Yapılan anlaşma ile toplu iş sözleşmesinin birinci yılında yüzde 10, ikinci yılında ise yüzde 6.5 artı enflasyon oranında artış yapılacak. Bu artışla ücretler aynı tarihte kapsam dışında çalışmakta olan 1. tip sözleşmeye tabi aynı unvan ve aynı kıdemdeki işçilerin almakta olduğu ücretlerle aynı düzeye getirilecek. Bir defaya mahsus olmak üzere Kurban Bayramı'ndan önce her işçiye 200 YTL ödeme yapılacak. Tüm işçiler yılda 112 gün ikramiye ödemesi alacak."

(OÇ-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title