Haberler

Türk Sineması Yapımcılarının Yeni Gözdesi Edirne

2014 sonunda vizyona girmesi planlanan ‘Aşkopat’ filminin çekimleri Edirne’de başladı.

2014 sonunda vizyona girmesi planlanan 'Aşkopat' filminin çekimleri Edirne'de başladı.

Son yıllarda hızla yükselen Türk Sineması'na, yeni bir proje de Edirne'den eklenecek. İzleyicilerin karşısına 2014 sonunda çıkmaya hazırlanan romantik-komedi filmi 'Aşkopat'ın çekimleri Edirne'de hızla devam ediyor. Pop müziğin tanınmış yüzlerinden şarkıcı Doğuş da ilk sinema deneyimi ile sinema severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Romantik, komedi tadında bir aşk hikayesi filmi hazırladıklarını ve filmin adının Aşkopat olduğunu anlatan yönetmen Haydar Işık, "Filmin adı Aşkopat, aşka bağımlı anlamında. Romantik, komedi tarzında bir aşk hikayesi. Edirne'de çekmeye karar verdik. Edirne'yi tercih etme nedenlerimizden bir tanesi, tarihi dokusu çok güzel, pastel tonlara çok hakim olan bir ilimiz. Bizim filmimizde biraz gri tonlar olsun istedik ondan dolayı da Edirne'yi tercih ettik. Tarihi dokusu da uygun olduğu için de bizim için güzel bir çalışma mekanı oldu. Daha rahat ve kolay çalışma ortamı olan bir il olduğu için Edirne'yi tercih ettik" şeklinde konuştu.

Filmin oyuncu kadrosundan bilgiler veren Işık, "Şarkıcı Doğuş, Kral FM'in efsanevi Dj'i Afrikalı Ali var, Yıldız Asyalı var, Selahattin Taşdöğen var, yine birbirinden değerli tiyatrocu arkadaşlarımız var, Teoman Gelmez isimli yeni bir karakterimiz var, kendisi oldukça başarılı bu yüzden onu da seçtik. Onun dışında yine Edirneli tiyatrocu arkadaşlardan faydalanmayı düşünüyoruz" dedi.

Işık, Edirne'de çektikleri filmin çekim takviminin 3-4 haftayı bulabileceğini belirterek, "Takvimimizi 3 hafta olarak öngörüyoruz ama tabi şartlara göre 4 haftaya da çıkabilir. Olağanüstü bir durum olmazsa 20 ile 25 iş günü arasında bitirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Aşkopat filminin vizyon tarihini Aralık olarak düşündüklerini anlatan filmin yönetmeni Haydar Işık, şunları söyledi:

"Filmin içeriğimizde, romantik komedinin haricinde, engelli bir oyuncumuz var. Onun için özellikle 4 Aralık'a yetiştirmeye çalışacağız. Biraz da filmimizin sosyal tarafı var. Biliyorsunuz, ülkemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik ciddi sıkıntılar var. Böyle bir nebze belki bir yerlere mesaj veririz diye düşünüyoruz."

Edirneli vatandaşların kendilerine olan ilgisinin oldukça güzel olduğunu dile getiren Işık, şöyle devam etti: "Bu zamana kadar film sektöründe niye Edirne keşif edilmemiş? Niye Edirne filmlerde kullanılmamış diye çok düşünüyorum. Çünkü, hem halk çok sıcak, örneğin figüranlar lazım oldu hepsi yardımcı oldular, geldiler. İstanbul'da bu şartları bu kadar kısa zamanda oluşturmak çok zor. Edirne halkı çok anlayışlı, bize çok yardımcı oluyorlar ve bu durum çok hoşumuza gidiyor. Zaten özellikle vali bey bu konuda çok şanslı böyle bir ilin valisi olduğu için. Bize tamamen kucağını açtı ve 'sanatsa ben varım' dedi."

Işık son olarak ise Türkiye şartlarında film çekmenin çok zor ve maliyetli olduğuna değinerek, "Şu ana kadar 800 bin TL'yi geçti. Yaklaşık 1 buçuk milyon TL'yi bulabileceğini düşünüyoruz. İyi bir film geliyor. Bekleyelim ve hep birlikte izleyelim" diye konuştu.

Şarkıcı Doğuş ise ilk defa sinema deneyimi yaşadığını ve projede yer aldığı için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Projemiz, romantik-komedi içinde dram da var. Engelli bir kıza olan aşkımı anlatıyor. Aslında çok keyifli ve sosyal içerikli bir proje aynı zamanda ve 3 tane arkadaşın yurttan çıkmasıyla başlayan bir serüven. Çok değerli ve kıymetli oyuncu arkadaşlarımla beraber, bu projede yer aldığım için çok mutluyum. İnşallah, çok keyif alacağımız güzel bir proje geliyor. Daha önce birkaç deneyimim olmuştu ama sinema ilk" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haydar Işık Doğuş Politika Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

Astrolog şampiyonluk tahminleri 2024! Astrologlar Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak diyor? Milli yasta bankalar açık mı? 21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title