Haberler

Türk: Parti Kapatmalar Çözüm Olmuyor

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Dep'in Kapatılma Sürecine Değinerek, 'O Zaman Tek Bayan Olarak Leyla Zana Vardı, Ama Bugün 8 Leyla Zana Var. Demek Ki Parti Kapatmalar Çözüm Olmuyor' Dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, DEP'in kapatılma sürecine değinerek, ''O zaman tek bayan olarak Leyla Zana vardı, ama bugün 8 Leyla Zana var. Demek ki parti kapatmalar çözüm olmuyor'' dedi.

DTP Genel Başkanlığına seçildikten sonra ilk grup toplantısını yapan Türk, Ergenekon davasının uzun süre Türkiye gündeminde kalacağını belirterek, bütün boyutlarıyla ortaya çıkarılmasının önemine değindi.

Türk, birilerinin Ergenekonu sulandırmaya çalıştığını ileri sürerek, şunları söyledi:

''Oradan beslenen ve güçlenenler, bugünkü iktidarı hedef alan, demokratik siyasete son vermek isteyen bir anlayışa sahip. Adeta birileri bunu sulandırmaya çalışıyor. Biz demokrasiyi koruyacağımıza, 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' cümlesinin yeminini etmedik mi? Ama bugün birileri adeta bu işi sulandıran ve Ergenekonun kuyrukçuluğunu yapan bir tavır sergiliyor. Gözaltına alınan emekli general, CHP milletvekiline telefon açıp, durumu bildiriyor. CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal, 4 dönem birlikte siyaset yaptık, kritik konularda, önemli konularda hep tartışmak istemeyen, kaçan bir yapıya sahiptir; ama bugün Ergenekonun kuyrukçuluğunu yapıyor. O zaman halk, haklı olarak 'bir ilişkisi mi var?' diye düşünüyor.''

Türk, uzun yıllar siyasetin içinde olduğunu anımsatarak, DTP'nin kapatılma davasının DEP'in davasıyla benzeştiğini ileri sürdü.

DEP'in kapatılmasının ardından milletvekillerinin cezaevine gönderildiğini anlatan Türk, ''O zaman tek bayan olarak Leyla Zana vardı, ama bugün 8 Leyla Zana var. O zaman Orhan Doğan, Hatip Dicle, Selim Sadak vardı, şimdi onlardan 14 tane var. Yarın sayıları daha da artacak. Demek ki parti kapatmalar çözüm olmuyor'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title