Haberler

Türk Dünyası Nevruz Şenlikleri

Nevruz şenlikleri dolayısıyla farklı ülkelerden gelen müzik ve folklor gruplarının temsilcileri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) bir araya geldi.

Nevruz şenlikleri dolayısıyla farklı ülkelerden gelen müzik ve folklor gruplarının temsilcileri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) bir araya geldi.

ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'nın (TÜRKSOY) davetlisi olarak katılan gruplar, Eskişehirlilere görsel şölen sergiledi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, bu yıl gerçekleştirilen Nevruz

etkinliklerinin önceki yıllara göre daha anlamlı olduğunu ifade etti. Kaseinov, "Yaşayan pek çok halk Nevruz'a kendi ulusal motiflerini vermiş, birlikte onu zenginleştirmiş, iyiliğin, aydınlığın, özgürlüğün ve bağışlamanın adı olan Nevruz, insanlığa olan yaşama sevinci, huzur ve barış getiren bir bayramdır. Bu özel gün 2009 yılında UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras listesine eklenmiştir. Bu şekilde tüm insanlığa mal olan Nevruz, 2010 yılında ise Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından uluslararası bir gün olarak ilan edilmiştir. Bu yıl Türk Dünyası'na gelen 250'den fazla sanatçılarımız Türkiye'nin 20 farklı şehrinde etkinlikler düzenlenecektir" dedi.

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir ise Nevruz'un güzelliklere ve müjdelere vesile olmasını dileyerek, "Bu yıl Nevruz'u Eskişehir'de kutluyoruz. Nevruz'un bu ara düşen cemrelerin sonuncusu, gönüllere düşen 4'üncü ve son cemre olmasını diliyorum. Nevruz'un çocuklarımıza ve torunlarımıza daha yaşanır, kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri bir dünya kurma yolunda büyük adımlar attığımız bir bayram olmasını diliyorum. Biz 'Gelin tanış olalım. İşi kolay kılalım: Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz' diyen Yunus'un çocuklarıyız. Ben Türk Dünyası'nın kültürel yakınlaşmasında 20'nci yılını bu sene kutlayan ve Türk Dünyası Kültür Başkentliği fikrini ilk ortaya atan bu başkentlik uygulamasının yürütülmesini üstlenen TÜRKSOY'u bu vesileyle tebrik ediyor, kendilerine şükranlarımızı arz ediyorum" şeklinde konuştu.

Programa Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal ile çok sayıda davetli katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kadir Koçdemir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title