Haberler

"Türk Dizileri Ortadoğu'da Önemli Rol Oynuyor"

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Türk dizilerinin Ortadoğu coğrafyasında kadınların haklarını korumasında önemli rol oynadığını söyledi.

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Türk dizilerinin Ortadoğu coğrafyasında kadınların haklarını korumasında önemli rol oynadığını söyledi.

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) tarafından Sheraton Otel'de düzenlenen 'zirveden gelen topuk sesleri' paylaşım toplantısının konuğu Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı oldu. Türkiye'nin kadın erkek eşitliği konusunda geride olduğunu örneklerle anlatan Faralyalı, "Bu konuda çok geri sıradayız. Dünyada 136 ülke arasında 124. sıradayız. İran'dan bile gerideyiz. Politikada kadınlara baktığımızda bir tane kadın bakanımız var. 180 ülkede 105.'yiz. Kadınların istihdama katılma oranı yüzde 25. Bu Batı Avrupa'da yüzde 60, Kuzey Avrupa'da bu oran yüzde 80. Kadınlarımızın da çoğu ne yazık ki tarım ve servis sektörlerinde çalışıyorlar" dedi.

"KADINLAR KENDİNİ KANITLAYABİLİR"

Türkiye'de kadın CEO'ların oranının yüzde 12 olduğunu hatırlatan Faralyalı, şöyle devam etti:

"Bu yüksek bir rakam aslında. Bu Avrupa'da yüzde 6. Tabi burada aile şirketlerinin de bir parça önemi var. Ama kadınlara eşit şartlar sağlandığı zaman iş hayatında başarılı olabiliyor. Kendilerini kanıtlayabiliyorlar. O yüzden Türkiye'de eşitlik sağlanması çok önemli."

Faralyalı, Türkiye perakende sektörünün önünün açık ve fırsatlarla dolu olduğunu kaydetti. Bir bayan katılımcının 'Hiç siyasete girmeyi düşündünüz mü?" sorusuna ise Faralyalı, "Hayır. Bir medya ailesinden olup, siyasete girmenin doğru olmadığına inanıyorum" cevabını verdi.

"TÜRK DİZİLERİ ORTADOĞU'DA KADINLARI KUVVETLENDİRİYOR"

Türk dizilerinin Ortadoğu'da büyük ses getirdiğine işaret eden Faralyalı, "Bizim Türk dizileri, aslında kadını kuvvetlendirmek anlamında, Ortadoğu'da o kadar önemli roller oynuyor ki, anlatamam. Birçok uluslararası kuruluşla kadın haklarıyla ilgili görüşüyorum. Bana diyorlar ki, 'Siz ne yapıyorsanız, yapıyorsunuz. Bir kadın 20 senedir kocasından şiddet görüyor. 20 sene bize geliyor, 'Ne olur bana iş bul. Evi terk edeceğim' diyor. Çünkü o Türk dizilerinde, ayakları yere basan, çalışıp kendi hayatını sürdüren kadınlar olduğunu gördü. O da o kadınlardan olmak istiyor. Gerçekten Türk dizilerinin küçümsenmeyecek bir önemi var" ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda, BUİKAD üyeleri Faralyalı'ya çiçek takdim etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Begümhan Doğan Doğan Holding Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı? Dabke dansı nedir, dabke dansı yasak mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title