Haberler

Tunus Cumhurbaşkanı, Libya'da güvenoyu alan yeni hükümet için Başkanlık Konseyi Başkanı'nı tebrik etti

Güncelleme:

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yeni Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin Temsilciler Meclisi'nden güvenoyu alması nedeniyle Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi'yi kutladı.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yeni Libya Ulusal Birlik Hükümeti'nin Temsilciler Meclisi'nden güvenoyu alması nedeniyle Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi'yi kutladı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Said ile Menfi bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Tunus ve Libya'nın dayanışma gibi ortak değerlerine vurgu yapan Said, Libyalı kardeşlerinin barış ve istikrarın temellerini pekiştirme ve kalıcı kurumlar inşa ederek geçiş aşamasını tamamlama becerisine olan inancını dile getirdi.

Said, "Libya'nın güvenliği ve istikrarı, Tunus'un güvenliğinin bir parçasıdır. Bu güvenlik hali, her iki ülkeye daha büyük iş birliği ve ortaklığın kapılarını açacaktır." ifadesini kullandı.

Menfi ise kardeş Tunus'tan ilk tebrikleri almaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu da tebrik etti

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu, (UNSMIL) sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, yeni hükümetin Temsilciler Meclisi'nden güvenoyu almasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bugün gerçekleştirdikleri tarihi buluşma ve ülkelerinin çıkarlarına verdikleri destek nedeniyle Temsilciler Meclisi üyelerini de tebrik eden BM Misyonu, "Libya artık birlik, istikrar, uzlaşma ve egemenliğini tam anlamıyla yeniden tesis etme yolunda gerçek bir fırsata sahip." ifadelerine yer verdi.

BM öncülüğünde düzenlenen Libya Siyasi Diyalog Forumu yol haritasına göre, Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Başbakan Dibeybe ve göreve gelen yönetimin, ülkeyi 24 Aralık 2021'e kadar seçime taşıması öngörülüyor.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe'nin kabinesi, Sirte kentinde düzenlenen üç günlük oturumun sonunda Temsilciler Meclisi'nden bugün 132 kabul, bir çekimser oy ile güvenoyu almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Tunus Libya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title