Haberler

Tuna Kiremitçi'yle Edebiyat Üzerine Söyleşi

Güncelleme:

Nil Gülsüm Gül'ün moderatörlüğünde Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen edebiyat söyleşisine, Tuna Kiremitçi konuk oldu.

Gazeteci Nil Gülsüm Gül'ün moderatörlüğünde Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen edebiyat söyleşisine, yazar Tuna Kiremitçi konuk oldu.

'Bu İşte Bir Yalnızlık Var' ve 'Git Kendini Çok Sevdirmeden' romanlarıyla geniş okur kitlesine ulaşan Kiremitçi, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide son kitabı 'Gönül Meselesi'ni ve edebiyatla ilgili görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Daha önce bir gazetede yayımladığı 'Başörtülü Esas Kız' başlıklı köşe yazısıyla tartışmalara konu olan yazar, son kitabında başörtülü bir kız olarak okurların karşısına çıkardığı 'Gönül' karakterini anlattı. Kitapta hikayenin Fatih ve Maçka arasında geçtiğini ifade eden Kiremitçi, "Bu kitapta yaşam tarzlarımız farklı olsa da insanların gönül bağlarını hatırlatmak istedim. 'Gönül Meselesi' kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi anlamaya çalışan bir kitap. Edebiyatçıya düşen de budur bence. Edebiyatçı, dil cambazlığını bir yana bırakıp, okurun duygu ve düşünce dünyasına katkıda bulunmalıdır" dedi.

HAYAL KURMA HAKKIMIZI ALDILAR

"Hayal kurma hakkımızı elimizden aldılar" diyerek, dizi yapımcılarını eleştiren Kiremitçi, ünlü romancıların kitaplarının dizi olarak yayınlanmasından yana olmadığını belirtti. Bu kanısını Aşk-ı Memnu dizisiyle örnekleyen ünlü yazar Kiremitçi, " Kıvanç Tatlıtuğ'un oyunculuğunu çok beğeniyorum. Ancak Aşk-ı Memnu'yu okuyan bir insan 'Behlül' ismini gördüğünde aklına Kıvanç'tan başka kimse gelmiyor" diye konuştu.

"NİYE HALA KİTAP OKUNUYOR?"

Tuna Kiremitçi, Türk toplumunda en çok tartışılan konulardan biri olan kitap okuma konusuna da değişik bir bakış açısı getirdi. "Neden kitap okuyoruz?" diye sorarak, görsel bir çağda yaşadığımıza dikkat çeken Kiremitçi, şunları söyledi: "Çok hızlı bir çağdayız. İnternet var, televizyon var, ancak hala kitap okunuyor bence biraz bunun üzerine düşünmeliyiz. Akşam işten yorgun argın evine dönen insanlar, kitap okumaktan ziyade televizyon izlemeyi tercih edebilir. Çünkü kitap okumak, televizyon izlemekten daha zahmetli bir iştir. Niye hala kitap okunuyor?

Bunu merak etmiyor değilim ama sanırım hayal kurmaya dahil arzumuz hiç bitmeyecek." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Küçükçekmece Belediyesi Kıvanç Tatlıtuğ Tuna Kiremitçi Gülsüm Gül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title