Haberler

TRT'den 'Sıfır Atık' belgeseli açıklaması: Masum bir program bile çarpıtıldı

Güncelleme:

TRT, "Tarihi 2 gün geçmiş yumurtaları yiyebilirsiniz" tavsiyesinin verildiği "Sıfır Atık" programına ilişkin açıklamada bulundu. Programın içerdiği mesajların yok sayıldığını belirten TRT, "Masum bir programın bile çarpıtıldığını görmek, insanlığın ortak meseleleri hakkında farkındalık oluşturma çabaları adına üzücüdür" ifadelerine yer verdi.

TRT Belgesel kanalının 'atık gıdaların nasıl tüketileceği' hakkında yaptığı bir belgeselde, "Son kullanma tarihi geçeli sadece iki gün olmuş. Yumurtayı tuzlu suya koyun eğer batıyorsa afiyetler tüketebilirsiniz" ifadelerinin kullanılması sosyal medyada tepki çekmişti.

Gelen tepkilerin ardından TRT'den yapılan yazılı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sıfır atıkla ilgili birçok projenin yapıldığı belirtildi.

ART NİYET VURGUSU

TRT Belgesel kanalında yaklaşık bir yıldır yayınlanan "Sıfır Atık" programında da israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılmasının hedeflendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bir kısmı kesilerek art niyetle yorum yapılan bölümde de atık aşamasına geldiği sanılan gıdaların aslında nasıl değerlendirilebileceği ve israfı önlemenin yöntemleri anlatılmıştır. İçerdiği mesajlar yok sayılarak böyle masum bir programın bile çarpıtıldığını görmek, insanlığın ortak meseleleri hakkında toplumsal farkındalık oluşturma çabaları adına üzücüdür."

"SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİNİ ARTIRMAYI AMAÇLAYAN BİR PROGRAM"

Açıklamada, TRT'nin bu ve bunun gibi sosyal sorumluluk projelerini bundan sonra da desteklemeye devam edeceği vurgulanarak, "Yiyecek ve giyecek israfından atıkların çevreye zarar vermeden toplanmasına, doğal kaynakların kirletilmeden kullanılması ve korunması gibi birçok konuda izleyiciye önemli bilgiler sunan ve bu konularda sosyal sorumluluk bilincini artırmayı amaçlayan Sıfır Atık programının tüm bölümlerini 'TRTizle.com' internet sitemizden izleyebilirsiniz." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Masum Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (25)

mentli:

yani halka son kullanım tarihi geçmiş ürünler kullana bilir tüketebilirsiniz diyor trt bir devlet kurumunun haline bakın sen toptancımısın gıdacımısın işini yap bunlar satanları teşhir etki kimden yana olduğun belli olsun

7
10
yanıtYanıtla
Ziyaa:

Gözündeki AT gözlügünü cikar. . .

yanıt1
yanıt0
Hassan:

Bunlar açlık sefalet görmemişler.Kurtuş savaşı sıralarındaki durum,dedelerimiz ninelerimiz çaltı kozalagı ayrık kökü yemişler, şimdiki bazı sonradan görmeler kendilerini bir şey oldum zannediyorlar,elbet birgün sefaleti görürlerse anlarlar.

5
7
yanıtYanıtla
Oğuz:

diyorsun ki o günlerden daha beteriz. sen de haklısın.

yanıt4
yanıt2
Can:

Bu millet ekmeği bile aynı gün tüketip ertesi gün çöpe, yerlere atıyor, bunlara laf anlatılmaz, israfçı nankör toplum. Umarım o yerlerdeki ekmekleri aradığınız günler gelir.

9
3
yanıtYanıtla
Kafdaglı:

Yedinin ictinin ne olduğunu bilmeyip tarihine bile bakmadan tüketenler,konu belden aşağı vurmak olunca yine klavyesorluk yapmışlar, anlaşıldı mesele yumurta değil...

6
4
yanıtYanıtla
Birisi:

Tarihi geçen yumurtaları yolkayalım trt dekiler yesin bşze de video atsın.

5
5
yanıtYanıtla
hello:

TRT ilu ilgili eleştirilerimiz çok olsa da doğruya da doğru demek lazım. Köyde yaşayan herkesin bildiği bir gerçeği görsel hale getirmişler. yumurtanın bayat olup-olmadığı iki yöntemle anlaşılır. Birincisi TRT de anlatılan tuzlu su kontrolü digeride yumurtayı hızla kulağımıza yakın şekilde sallayıp ses gelip gelnedigene bakmaktır.

4
4
yanıtYanıtla
Tahtası Noksan:

Çöp dekoru ile fazla görsel olmuş.

yanıt0
yanıt0
Hüseyin:

BU PROGRAMA KESINLIKLE KARŞIYIM.

2
6
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title