Haberler

TRT Balkan TV Bursa'da Kurulsun

Güncelleme:

Bursa Felsefe Kulübü TRT balkan TV için harekete geçti

BURSA / TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından 2008 yılında gündeme getirilen TRT Balkan Televizyonu için Bursa Felsefe Kulübü hareket geçti. TRT'nin, TRT Türk, TRT Avaz, TRT Arap, TRT 6 gibi kanallarından sonra TRT Balkan Televizyonu'nun hayata geçirilmesi için harekete geçen Bursa Felsefe Kulübü, hazırladıkları dosyayı başta TRT'den sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a olmak üzere TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e sunacak.

Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Gürkan Kaya, "Göçle kurulmuş bir göçmen şehri olan Bursa; geçmişten gelen imparatorluk mirası ve akrabalık bağı ile kurulmuş olan kardeşlik köprüsünü bugün TRT Balkan Televizyonu ile en üst seviyelere taşıyabilir" dedi. Kaya, "Balkanlarla olan ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal ilişkilerimizi daha üst seviyelere taşıma noktasında TRT Balkan Televizyonu çok büyük bir vazife ve yükümlülük üstlenecektir.TRT Balkan Televizyonuyla Türkiye ile Balkanlar arasında sınırlar kalkarak, Balkanlarla her türlü ilişkilerimiz en üst seviyelere taşınacaktır" dedi.

Bursa'nın Balkan kökenli soydaşların yoğunluklu olarak yaşadığı şehir olmasının yanında Türkiye'nin her alanda 4'ncü büyük kenti olduğunu vurgulayan Bursa Felsefe Kulübü üyesi Hakan Kaya, "TRT Balkan Televizyonu hayata geçirilmeli ve yeri Bursa'da olmalıdır. Özellikle Balkanlarda birçok esere imza atan ve bölgedeki soydaşların gönlünde taht kuran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin projeye gönülden destek vereceğini inanıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Şahin Bülent Arınç Hakan Kaya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title