Haberler

Tren Kazası Davasında Yeniden Rapor Alınacak

Bebek arabasındaki oğluyla trene binmek isterken trenin hareket etmesi sonucu peron ile tren arasına sıkışarak hayatını kaybeden Ebru Ilıcalı'nın davasında yeniden bilirkişi raporu alınacak.

Bebek arabasındaki oğluyla trene binmek isterken trenin hareket etmesi sonucu peron ile tren arasına sıkışarak hayatını kaybeden Ebru Ilıcalı'nın davasında yeniden bilirkişi raporu alınacak. Kazanın oluşumunda sanıkların, maktulün veya 3. kişilerin kusurlarının bulunup bulunmadığı, kusur varsa bu durumun ve kusurlu hareketlerin neler olduğu tespit edilecek.

Feneryolu İstasyonu'nda, bebek arabasındaki oğluyla trene binmek isterken trenin hareket etmesi sonucu peron ile tren arasına sıkışarak, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında hayatını kaybeden akademisyen "Ebru Gültekin Ilıcalı davası" nın görülmesine devam edildi.

HAKİMDEN TCDD AVUKATINA SORU

Anadolu Adalet Sarayı 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 3. duruşmaya tutuksuz sanık makinist Abdullah Çiğdem katılmazken, yine tutuksuz olan sanık kondüktör Süleyman Uğur Özkoç, müşteki Ebru Ilıcalı'nın eşi Sabri Akın Ilıcalı, ablaları Canan Fergan, Binnaz Ferda Akgün ve taraf avukatları katıldı. Daha önce davaya katılma talebi reddedilen TCDD avukatının da duruşmaya katılması üzerine mahkeme hakimi Mustafa Can Korkarer, "Sanık olarak mı, müdahil olarak mı duruşmaya katılacaksınız" diye sordu ve TCDD'nin katılma talebinin reddedildiği hususunu hatırlattı.

"TCDD ASLİ KUSURLUDUR"

Mahkeme hakimi Korkarer, olaya ilişkin sunulan bilirkişi raporuna yönelik, "Memnun musunuz bilirkişi raporundan" dedi. Tutuksuz sanık makinist Salih Ekizler'in avukatı Atilla Çeltik ise, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, "Baştan savma hazırlanmış bir rapordur. TCDD'nin asli kusurlu olması dışında diğer hususları kabul etmiyoruz. Yeniden bir bilirkişi heyetiyle rapor aldırılsın" şeklinde konuştu. Sabri Akın Ilıcalı'nın avukatı Abdullah Kaya da raporda TCDD'ye kusur atfedildiğini ifade ederek, "Bu kapsamda TCDD'nin bu husustaki sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum" dedi.

YENİDEN BİLİRKİŞİ RAPORU ALINACAK

Mahkeme, dosyanın tekrar oluşturulacak bir bilirkişi heyetine gönderilerek kazanın oluşumunda sanıkların, maktulün veya 3. Kişilerin kusurlarının bulunup bulunmadığı, kusur varsa bu durumun ve kusurlu hareketlerin neler olduğunun tespit edilerek rapor hazırlanmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

"TCDD'NİN RAPOR ALMASI YARGILAMADA ENGEL"

Duruşma sonrası DHA kameralarına açıklama yapan Ebru Ilıcalı'nın eşi Akın Ilıcalı, bilirkişi raporunun olayı net biçimde ortaya koyduğunu belirterek, "Yeni bir bilirkişi raporu istendi. Süreç uzuyor, ümitli bir şekilde adaletin tecelli etmesini bekliyoruz" dedi. Ailenin avukatı Abdullah Kaya ise, dosyaya gelen raporun yeterli olduğunu ifade ederek, "Rapor, olaydaki asli kusurun TCDD'de olduğunu sanıkların tali, Ebru Ilıcalı'nın ise kusursuz olduğunu belirtiyor. Karşı tarafın itirazları oldu herhalde beklentileri kusursuzluk. TCDD bu yargılamanın gidişatını etkilemek için her bir üniversiteden konunun uzmanı kürsü başkanlarından rapor aldırmış. Bu yargılamanın adil yürümesi için ciddi bir engel. Bunların yapılması mahkeme tarafından olur" diye konuştu.

6 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTEMİ

11 Temmuz 2012'de meydana gelen kazada, Feneryolu Tren İstasyonu'ndaki güvenlik görevlisinin de yardımıyla önce 3 yaşındaki oğlu Ege'yi trene bindiren, ardından elindeki bebek arabasıyla trene binmek isterken kapıların kapanmasıyla dışarıda kalan akademisyen Ebru Gültekin Ilıcalı (41), peron ile tren arasındaki boşluğa düşerek hayatını yitirdi. Olay sonrasında trenin makinisti Abdullah Çiğdem ve kondüktör Süleyman Uğur Özkoç hakkında 'taksirle ölüme neden olmak' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Öte yandan celse arası mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda TCDD işletmesinin 'Asli' kusurlu, makinist Abdullah Çiğdem ve kondüktör Süleyman Uğur Özkoç'un ise 'tali' kusurlu olduğu belirtildi. Raporda, Akademisyen Ilıcalı'nın ise tamamen kusursuz olduğunu kaydedildi.

AK (MK) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ebru Gültekin Ilıcalı Sabri Akın Ilıcalı Süleyman Uğur Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title