Haberler

Tisva'dan 515 Milyonluk Liralık Mikro Kredi

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Aziz Akgül, "Türkiye'de bugüne kadar 67 ilde 110 şubede 45 binden fazla mikro kredi kullanıcısına yaklaşık 515 milyon lira kredi verdik" dedi.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı Aziz Akgül, "Türkiye'de bugüne kadar 67 ilde 110 şubede 45 binden fazla mikro kredi kullanıcısına yaklaşık 515 milyon lira kredi verdik" dedi.

Mikro kredi faaliyetlerinin tanıtımı dolayısıyla kentteki bir kafede düzenlenen toplantıda konuşan Akgül, mikro kredi faaliyetlerini ilk kez 2003'te Diyarbakır'da başlattıklarını, gün geçtikçe faaliyetlerinin hızla devam ettiğini söyledi.

Türkiye'de bugüne kadar 67 ilde 110 şubede 45 binden fazla mikro kredi kullanıcısına yaklaşık 515 milyon lira kredi verdiklerini vurgulayan Akgül, "Teminat, kefalet, icra ve mahkeme prosedürü olmadan dar gelirli kadınlar, kendi kendilerine çeşitli faaliyetlerde bulunarak geçimlerini temin ediyorlar. Bizim burada hedeflediğimiz; kadınların kimseye muhtaç olmadan fakirlik sınırının üzerine çıkmalarını sağlamaktır" diye konuştu.

Akgül, hedeflerinin hibe şeklindeki yardımlar yerine insanların üretken olmasını sağlamak olduğunu belirten Akgül, "Ticaretin en önemli unsuru girişimcilik ruhunun geliştirilmesidir. Bizim de bu uygulamayı valilik ve il özel idareleri ile yapmaktaki amacımız, toplumda yaygınlaştırılması ve hibe şeklindeki yardımları istisnai hale getirilmesidir. Hibe şeklindeki yardımları çalışamayacak durumda olan hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza evlerine kadar götürerek yapmamız lazım. Bu bizim devlet ve insan olarak görevimizdir. Bu kısımdan dışarıda kalan kişilerin mutlak suret ile çalışan ve üretken kişilere yoksulluk sınırının üzerine çıkmalarını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Isparta Valisi Vahdettin Özkan da kamu, devlet ve insan olarak müreffeh bir toplum oluşturmanın herkesin öncelikli amaçları arasında olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Aziz Akgül Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title