Haberler

Tema Vakfı'ndan Organik Çay Üretimine Destek

TEMA Vakfı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın önümüzdeki yıldan itibaren bölgede tamamen organik çay üretimine geçilmesi kararını desteklediklerini açıkladı.

TEMA Vakfı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın önümüzdeki yıldan itibaren bölgede tamamen organik çay üretimine geçilmesi kararını desteklediklerini açıkladı.

TEMA Vakfı Başkanı Deniz Ataç, 2016 yılında Doğuş Çay işbirliği ile sürdürülebilir çay tarımının temelini oluşturan toprak sağlığının korunması konusunda başlatılan, 'Her Dem Toprak İçin' projesi kapsamında, 'Sürdürülebilir Çay Tarımı Eğitimleri' yapıldığını hatırlattı. Dünyanın sayılı çay üretim merkezlerinden biri olan Rize'de düzenlenen eğitimlerde çay üreticilerinin odak noktası olduğunu ifade eden Ataç, "Üreticilerle birlikte sosyal çevresini oluşturan öğretmen, din adamı, muhtar, kadın ve öğrenci gibi toplumun farklı kesimlerinden 6 bin kişiye eğitim verildi. Eğitimler kapsamında herkes çay bahçelerinde sağlığı bozulan topraklar için önlem almaya davet edildi" dedi.

"ORGANİK ÇAY TARIMI KARARI MEMNUNİYET VERİCİ"

Çay tarımında öncelikli ele alınması gereken sorununun toprak bozulması olduğunu saptadıklarını belirten Ataç, şunları söyledi:

"6 bin kişiye eğitim vererek çay bahçelerinde sağlığı bozulan topraklar için önlemler alınması konusunda farkındalık yaratmaya çalıştık. Bu süreçte herkesi çay bahçelerinde sağlığı bozulan toprak ananın sesine kulak vererek gerekli tedbirleri almaya davet ettik. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın çay bahçelerinde toprak dostu organik gübre kullanımına ve bölgede 830 bin dekar alanda tamamen organik çay üretimine geçilmesine ilişkin kararından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Organik çay tarımının tüm bölgede yaygınlaşması için iyi bir hazırlık ve planlama yapılması ve tüm taraflar sürece dahil edilerek amaç birliğinin sağlanmasını önemli."

- Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Deniz Ataç Doğuş Çay Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Erbakan 'Cumhur İttifakı'nda mısınız' sorusuna böyle yanıt verdi: Değiliz herhalde

Erbakan "Cumhur İttifakı'nda mısınız" sorusuna böyle yanıt verdi: Değiliz herhalde

Eşi kapıyı geç açınca şüphelendi, mutfak tezgahının altında yakaladığı arkadaşını bıçakladı

Eşi kapıyı geç açınca şüphelendi, mutfak tezgahının altında yakaladığı arkadaşını bıçakladı

Satamadığı soğanı bedava yapınca 3 bin kişi tarlaya akın etti

Satamadığı soğanı bedava yapınca 3 bin kişi tarlaya akın etti

Meclis bahçesinde kavga! DSP'li Önder Aksakal ve DEM Partili Sırrı Sakık birbirine girdi

Meclis bahçesinde kavga! DSP'li Önder Aksakal ve DEM Partili Sırrı Sakık birbirine girdi

Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

Meteoroloji'den 44 ile toz taşınımı uyarısı! Göz gözü görmeyecek

title