Haberler

Tekirdağ'da HDP'nin Seçim Aracına Saldırı

Güncelleme:

Tekirdağ'da, HDP'nin Kürtçe seçim müziklerinin çalındığı minibüsüne, kimliği belirsiz bir kişi tarafından taş atılacak camları kırıldı.

Tekirdağ'da  Hükümet Caddesinde seçim propagandası yapan Halkların Demokratik Partisi'nin, Kürkçe seçim müziklerinin çalındığı minibüse, kimliği belirsiz bir kişi tarafından taş atılacak camları kırıldı.

KARAKOL ÖNÜNDE PROTESTO

Partililer şikayetçi olmak için gittikleri karakolda, olayı duyarak toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından protesto edildi. Karakol önünde çıkan tartışma ve saldırı girişimini, biber gazı kullanan Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesi önledi.

Tekirdağ Hükümet Caddesinde seçim propagandası yapmak için Kürtçe müzik çalarak dolaşan HDP Tekirdağ İl Başkanlığı'na ait minibüse, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından taş atıldı. Aracın camları kırılınca partililer aynı cadde üzerindeki Çarşı Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. Bu sırada HPD'lilere ait aracın Kürtçe şarkılar çaldığını duyan yaklaşık 100 kişilik bir grup karakol önünde toplanarak 'Ya Allah bismillah Allahuekber" sloganları attı.

HDP'LİLERE SALDIRDILAR

Kalabalığın sokağı trafiğe kapatması üzerine Çevik Kuvvet ekipleri destek için Çarşı Polis Merkezi'nin önüne geldi. Aracın Kürtçe müzikler çalmasına kızan göstericiler, HDP'liler karakol önünde başka bir minibüse bindirildiği sırada saldırmak istedi. Çevik Kuvvet ve diğer polis ekipleri öfkeli kalabalığı önlemekte güçlük çekti. Polis barikatı aşanlara biber gazı sıktı.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAYLARIN ARASINDA KALDI

Tekirdağ Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, karakola gelerek olaylar hakkında bilgi aldı. HDP'lilerin polis aracı ile Emniyet Müdürlüğüne götürüleceği sırasında çıkan arbedede kalabalığın arasında kalan Emniyet Müdürü Erol'u korumaları çıkardı.

MHP İL BAŞKANI OLAYLARI YATIŞTIRDI

Minibüse binen ancak kalabalık nedeniyle karakol önünden ayrılamayan HDP üyesi partililer bir süre göstericilerin dağılmasını bekledi. Tırmanan gerginliği Çarşı Polis Merkezi önüne gelen MHP Tekirdağ İl Başkanı Enes Kaplan ve İlçe Başkanı Sertaç Alkaya önledi. Kaplan, toplanan kalabalığa "Tahriklere gelmeyin, sakin olun arkadaşlar"' uyarısında bulundu. Bu sırada HDP'lilerin bulunduğu araç karakol önünden ayrılarak Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Burada ifadeleri alınan HDP'liler araçlarına taş atan kimliği belirsiz kişiden şikayetçi oldu.

Polis ekipleri HDP'nin seçim aracına taş atarak camlarını kıran kişinin kimliğini belirlemek için mobese ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Enes Kaplan Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

59Alidtoxin@gmx.de:

helal olsun Trakyam

47
10
yanıtYanıtla
edirnelihulisi-deniz-demir@hotmail.com:

tekirdağlılar sahip çıkın topraklarınıza sonra mülteci olursunuz ata topraklarınızda

39
13
yanıtYanıtla
Trakya59erdierdierdi1994@hotmail.com:

3 gün içinde toplanıp bu serefsizleri trakyadan göndereceğiz içiniz rahat olsun... bu haberi yapan kişi hdp li pkk lılaraın türk milletine ana avrada küfr ettiğini yazmamıs yazık biz küfr edince sus uyarısı aldık polisimiz bizden yanamı pkk dana yanamı ?? Tekrdağ 59

35
12
yanıtYanıtla
gonzalesgonzales333333@gmail.com:

KARDEŞİM AROSI D.BAKIRMI ADAMLAR MEYDANI BOŞ BULDU NARA ATIYOR.

27
11
yanıtYanıtla
GAVER59hakann3459@hotmail.com:

AÇIK VE NET SÖYLÜYORUM.BEN ÇERKEZKÖYDEYİM.HADE YİYORSA GELİN ÇERKEZKÖY HDP BİNASINI BASIN.VALLAHİ SİZİ KURŞUN MANYAĞI YAPARIM.ULAN HERGÜN TEKE TEK TE KONUŞTUĞUMUZ İNSANLAR NASILDA BEŞ ON KİŞİ OLDULARMI ÇAKALLAŞIYORLAR.HADE BAKALIM AZ DAN AZ GİDER ÇOKTAN ÇOK VARMI ÖTESİ.

4
19
yanıtYanıtla
seloseldikkatpisikopat@mynet.com:

o arbayı tekirdağ bi daha getirde bak noluyo gaver

yanıt0
yanıt0
ÖzTekirdağasdasd@gmail.com:

O silahlardan herkezde var şampiyon.Bizde de kurşun manyağı yapacak yürek var.Kendine fazladan paye çıkarma.Ortamı germe.Edepli ol

yanıt0
yanıt0
Tekirdağlıalpay_byr94@hotmail.com:

Aldığınız Oya bakın öyle konuşun

yanıt0
yanıt0
murtaza garipmurtazagarip@gmail.com:

erkeksen o araba tekırdagda gezsın goreyım lan

yanıt0
yanıt0
vatandaşsanalcep2@gmail.com:

saldırıyı başlatan hdpli itler esnafa ve vatandaşa saldırmışlar. biz burada bekliyoruz.

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title