Haberler

Tekirdağ'da Atatürk heykeline saldırının faili yakalandı

Güncelleme:

TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde 3 okulun bahçesindeki Atatürk heykel ve büstlerine boya ile hakaret içerikli yazılan yazıların faili G.D, kurulan özel polis ekibi tarafından gece yarısı yakalandı.

TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde 3 okulun  bahçesindeki Atatürk heykel ve büstlerine boya ile hakaret içerikli yazılan yazıların faili G.D, kurulan özel polis ekibi tarafından gece yarısı yakalandı. Başsavcılık, şüphelinin terör örgütleriyle bağlantısının araştırıldığını açıkladı.

Marmara Ereğlisi ilçesinde Nizamettin Devirdöven İlkokulu, Opet Anadolu Lisesi ve Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu'nun bahçesindeki Atatürk heykel ve büstlerine boya ile hakaret içerikli yazılar yazıldı. Olayın ardından failin yakalanması için Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü'nde özel ekip kuruldu.

Polisin yaptığı çalışmada okullara elinde boya kovası ile giren bir kişi güvenlik kameralarından tespit edildi. Çalışmasını genişleten özel ekip, şüphelinin G.D., olduğunu belirledi. Şüpheli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin gece saat 01.00 sularında düzenlediği operasyonla Marmara Ereğlisi ilçesindeki evinde yakalandı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı,  yakalanan şüphelinin terör örgütleriyle bağlantısının araştırıldığını açıkladı. Açıklamada, "Tekirdağ ili Marmara ereğlisi ilçesinde, 28.03.2021 tarihinde 3 farklı okulda, farklı zaman dilimlerinde Atatürk büstü, kaidesi ve okul duvarlarına yazı yazılması ve zarar verilmesi olayı ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gereği hasıl olmuştur. Olayın faili olduğu değerlendirilen G.D. 30.03.2021 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımızca verilen arama, yakalama ve gözaltı kararına istinaden yakalanarak gözaltına alınmış olup; Soruşturma, olayın ve failin terör örgütleri ile irtibatının araştırılması amacıyla terör, Örgütlü ve Teknik Takipli Suçlar Büromuz tarafından titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, şüphelinin kurulan özel ekibin titiz çalışması sonucu yakalandığını belirterek, güvenlik güçlerini kutladı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Marmara Ereğlisi Tekirdağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title