Haberler

TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu

TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu, gelecek hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan ile eski milletvekili Ali Topuz'u dinleyecek.

TBMM İçtüzük Uzlaşma Komisyonu, gelecek hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan ile eski milletvekili Ali Topuz'u dinleyecek.

Komisyon, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda; TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanı ile Tutanak Hizmetleri Başkanı'nı dinledi.

Tayan, toplantı sonrasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, verimli bir çalışma yaptıklarını belirterek, komisyonların çalışma biçimi, en çok karşılaşılan sıkıntıları, Meclis'in daha iyi yasama ve denetim yapabilmesi için yeni İçtüzük'ten beklentiler konusunda görüşleri dinlediklerini söyledi.

AK Parti'li Kapusuz'u uzun süre grup başkanvekilliği ve geçen dönemdeki Uzlaşma Komisyonu'nda görev yapmış olmasından dolayı dinlediklerini belirten Tayan, CHP'li Ekşi'nin 1950-1960 arasında Parlamento muhabirliği, Danışma Kurulu üyeliği yapması ve Meclis'in en yaşlı üyesi olması, ayrıca konuya ilgisi nedeniyle önerilerini aldıklarını kaydetti.

Tayan, Komisyon olarak haftaya TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfü Elvan ile eski CHP Milletvekili Ali Topuz'un görüşlerine başvuracaklarını söyledi.

Muhabir: Melda Çetiner

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Ali Topuz Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title