Haberler

Tavşanlı'da Tehlikeli Atık Tesisine Hayır Yürüyüşü

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Çobanköy yakınlarına kurulması planlanan 'Tehlikeli Atık Bertaraf Tesisi', düzenlenen yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Çobanköy yakınlarına kurulması planlanan 'Tehlikeli Atık Bertaraf Tesisi', düzenlenen yürüyüş ve mitingle protesto edildi.

Tavşanlı'da oluşturulan Çevre Platformu tarafından AK Parti, CHP, MHP, SP, DP, BBP ve MP ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bugün, 'Tehlikeli Atık Tesisine Hayır' yürüyüşü ve mitingi düzenlendi. Yürüyüşe Çobanköy, Gümüşgölcük ve Devekayası köylülerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı.

Doç Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi önünde toplanan kalabalık, yağmur altında yaklaşık 200 metre uzaklıktaki Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Çevre Platformu adına Cengiz Hava konuşma yaptı. Tavşanlı'ya Çobanköy yakınlarına Tehlikeli Atık Bertaraf Tesisi'nin kurulmasının planlandığını söyleyen Cengiz Hava, şöyle konuştu:

"Bu tesisin yapılması için Tavşanlı'nın seçilmesi kabul edilemez. Bu tesisi Tavşanlı halkı istemiyor. Çünkü biz sağlıklı çevrede yaşamak istiyoruz. Biz bugün burada tehlikeli ve zehirli atık yakma tesisine karşı toplanmış bulunuyoruz. Biliyoruz ki bu tesisler insan sağlığına zararlı. Bu tesisler kanser dahil olmak üzere astım, bronşit, kalp krizi gibi birçok hastalığı tetikliyor. Bizler sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz."

Kütahya Barosu avukatlarından Ali İhsan Bakır da kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada Saadet Parti'li (SP) Tavşanlı Belediyesi'nin tesisin kurulmasına göz yumacağını öne sürdü. Bakır'a SP İlçe Başkanı Halil Poyraz da tepki gösterdi. Kalabalıkla Poyraz arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Poyraz, polisler tarafından kalabalığın arasından uzaklaştırıldı. Yapılan konuşmaların ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. - Kütahya / Tavşanlı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kalemli Tavşanlı Ak Parti Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title