Haberler

Tanju Okan Adına Ödüllü Beste Yarışması

Urla Belediyesi'nin düzenlediği Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışması'nın son başvuru tarihi 18 Nisan'a kadar uzatıldı.

Urla Belediyesi'nin düzenlediği Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışması'nın son başvuru tarihi 18 Nisan'a kadar uzatıldı.

Urla Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Ana Sanat Dalı Başkanlığı işbirliğiyle ve TRT'nin medya sponsorluğunda gerçekleştirilecek '1'inci Tanju Okan Pop Müzik Beste Yarışması - 2016' Türk Pop Müziği'nin güçlü seslerinden Tanju Okan'ın ismini ölümsüzleştirmek ve Pop müziğe yeni bestekarlar kazandırmak için düzenlendi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, ilk kez bu yıl düzenledikleri yarışma sayesinde bestecileri ve söz yazarlarını nitelikli yeni eserler vermeye teşvik etmek istediklerini söyledi. Başkan Uyar, "Urla'dan nice sanatçı doğdu, bu topraklar nice eserlere ilham kaynağı oldu. Sanat Urla'nın kılcal damarlarında var. Bu bir ses yarışması değil. Bu yarışma müzik alanında üretkenliği destekleyen beste yarışması. Biliyoruz ki, müzik alanında üretken birçok yetenekli gencimiz var. Onları teşvik etmek ve bu sayede Urla'mızın değeri olan Tanju Okan'ımızı layıkıyla anmak için bu yarışmayı düzenledik" dedi.

Yarışmaya katılmak isteyen besteciler, başvuruyla ilgili detaylı bilgileri yarisma@urla.bel.tr, www.urla.bel.tr adreslerinden veya 0(232)754 10 88 numaralı telefonladan alabilir.

Başvuruların 18 Nisan'a kadar alınacağı yarışmanın finali 21 Mayıs'ta yapılacak. Birinciye 10 bin TL, finale kalacak 10 müzisyene de bin lira mansiyon ödülü verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Sibel Uyar Tanju Okan Urla Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title