Haberler

Tabutuna Madalya Ve Kupası Da Konuldu

İzmir'deki okullararası güreş turnuvasında ikincilik elde ettikten sonra kalp krizinden yaşamını yitiren 16 yaşındaki Okan Alabıçak, Ödemiş'i yasa boğdu.

Ödemiş Endüstri Meslek Lisesi İklimlendirme Bölümü 11'inci sınıf öğrencisi, Ödemiş Belediyespor güreşçisi Okan Alabıçak'ın cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından bugün öğle vakti yakınları tarafından alınarak Ödemiş, Çakıcı Caddesi'ndeki evlerininin önüne getirildi. Cenazenin evin önüne getirilişi sırasında gözyaşları sel oldu. Genç güreşçinin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan arkadaşları, ''Okan bizi bırakma. Nereye gidiyorsun' diyerek, ağladı. Okunan duaların ardından Alabıçak'ın bir süre omuzlarda taşınan cenazesi okuluna götürüldü.

TABUTUNA MADALYA VE KUPASINI KONULDU

Burada düzenlenen törende konuşan genç sporcunun antröneri Doğan Turhan, Okan'ın çok çalışkan bir sporcu olduğunu belirterek ''Her antrenmandan, maçtan sonra yanıma gelir, 'Nasıldım Hocam' derdi. Ben de 'Aslanım', 'Koçum' derdim. Çok başarılıydı. Hayalinde, her zaman Türkiye'de başarılı bir sporcu olup, adını duyurmak vardı' dedi. Turhan konuşmasının ardından öğrencisinin tabutuna Buca Afetevleri Spor Salonu'nda dün (Çarşamba) düzenlenen okullararası müsabakada aldığı ikincilik madalyası ile daha önceki müsabakalarda kazandığı birincilik kupasını bıraktı. öğretmenleri ise Okan'da liderlik ruhu olduğunu belirtip, ''O'nun dizginlemek çok zordu' dedi. Öğretmenlerinden biri de öğrencisinin tabutuna sürekli istediği şapkasını bıraktı.

CENAZEYE ANNE GETİRİLMEDİ

Alabıçak'ın cenazesi okuldaki törenin ardından ikindi vakti Çamlık Camisi'ne getirildi. Cenazeye, genç güreşçinin babası Abdullah Alabıçak ile kardeşi Nurcan Alabıçak, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, CHP'li Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Levent Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü, yakınları, güreş hocaları ve öğrenciler katıldı. Sinir krizi geçiren anne Zübeyde Alabıçak ise camiye getirilmedi. Baba Abdullah ve kızı Nurcan Alabıçak taziyeleri kabul etti. Baba-kız, tabutun başından bir an olsun ayrılmadı. Cenaze defnedilmek üzere götürülürken asla Nurcan Alabıçak'ın ''Ağabey gitme' diyerek, feryat etmesi yürekleri dağladı.Genç güreşçinin cenazesi kılınan namazın ardından Beydağ İlçesi Erikli Köyü'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title