Haberler

Sultangazi kurban pazarının en büyüğü 1 ton 200 kilogramlık dana alıcısını bekliyor

Güncelleme:

Sultangazi kurban pazarında 1 ton 200 kilogramlık ağırlığıyla pazarın en büyüğü olan 'Ilgaz' isimli dana 185 bin liralık fiyatıyla alıcısını bekliyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala büyükbaş hayvanlar İstanbul'a gelmeye başladı.

Sultangazi kurban pazarının en büyüğü 1 ton 200 kilogramlık dana alıcısını bekliyor

"Ilgaz" isimli dananın fiyatı 185 bin TL

İSTANBUL - Sultangazi kurban pazarında 1 ton 200 kilogramlık ağırlığıyla pazarın en büyüğü olan "Ilgaz" isimli dana 185 bin liralık fiyatıyla alıcısını bekliyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala büyükbaş hayvanlar İstanbul'a gelmeye başladı. Sultangazi Cebeci Mahallesi'nde kurulan kurban pazarında pazarlıklar başladı. Hayvan pazarının en büyüğü olan 1 ton 200 kilogramlık "Ilgaz" isimli dana, en çok ilgi gören hayvan oldu. 185 bin TL fiyatı olan danayı almak için hayvan sahibi ile pazarlık yapan Metin Adlı isimli vatandaş istediği parada anlaşamadı. Pazarın en büyük danası Ilgaz, Kurban Bayramı'na kadar alıcısını bekliyor.

Ilgaz isimli dananın sahibi Abdurrahman Delican, "Kurbanlıklarımızı Çankırı Ilgaz'dan Sultangazi hayvan pazarına getirdik. Bu danamız bin 200 kilogram canlı ağırlığa sahip. Bu pazarın en büyük hayvanı olduğu kanaatindeyiz, müşterilerini bekliyoruz. Müşteriler satın almak için başına geliyor, bin 200 kilograma yakın. Bu sene kurbanlık fiyatlarından bahsedecek olursak, ortalama fiyatlar 50 bin, 100 bin ve 180 bin lira arasında değişiyor. Satışlarımız başladı, siftahlarımızı yaptık. Hayvanlarımızın hepsinin satılmasını bekliyoruz. İki sene boyunca beslediğimiz hayvan. 28 tane hayvan getirdik. Bu kurbanlığımıza 185 bin lira para istiyoruz. Hayvanlarımızdan 3 tanesini sattık, Allah bol kazanç versin" dedi.

"Bu sene yüzde 300 artış var"

Hayvan sahibi ile pazarlık yapan Metin Adlı, "Kurban pazarını gezdim. Hala boş çadırlar var, fiyatlar tam oturmadı. Biz, fiyatlar oturduktan sonra almayı düşünüyoruz. Şu anda fiyatlar yüksek. Geçen sene oranla bu sene yüzde 300 artış var. Geçen sene 55 bin liraya aldığım hayvanın aynısına 140 - 150 bin lira istiyorlar. Vatandaşın bu şekilde hayvan alması zor. Acele etmemek, biraz beklemek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kurban Bayramı Sultangazi İstanbul Kurban Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title