Haberler

Soner Yalçın: "Biz Oda Tv Davasında Ergenekon'u Yazdığımız İçin Buradayız"

Oda TV davası kapsamında serbest bırakılan Gazeteci Soner Yalçın tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi.

Oda TV davası kapsamında serbest bırakılan Gazeteci Soner Yalçın tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. Yalçın, "Burada bir dava yok. Bu dava sadece Oda TV davası değil. Biz Oda TV davasında Ergenekon'u yazdığımız için buradayız. Ama bir gerçek var; gazeteci gerçeğin yanında durur, hakikate aşkla bağlıdır" şeklinde konuştu.

Silivri Cezaevi çıkışında gazetecilere bir açıklama yapan Soner Yalçın, Yalçın Küçük ile Mehmet Haberal'in cezaevinde bulunmasına tepki göstererek, gazetecilerden bunun peşini bırakmamalarını istedi.

Gazetecilere seslenen Yalçın, "Bu ülkenin vicdanı nerede, sadece birkaç tane onurlu gazeteciye mi kaldı? Nerede bu ülkenin gazetecileri, bu insanlar nerede. Bu öğretim görevlileri nerede. Bir tek biz değil, hepiniz ayağa kalkın" diye konuştu.

Ergenekon davasını yazdığı için cezaevine konulduğunu ifade eden Yalçın, "Burada bir dava yok. Bu dava sadece Oda TV davası değil. Biz Oda TV davasında Ergenekon'u yazdığımız için buradayız. Ben o tanıdıklarımla mahkemelik olmuşum. Ama bir gerçek var; gazeteci gerçeğin yanında durur, hakikate aşkla bağlıdır" şeklinde konuştu.

Meslektaşlarına seslenen Yalçın, "Bu dönemde gazetecilik yapacaksanız buradaki zulmü görün. Burada bir zulüm var. Buna kimse gözünü kapatamaz. Sadece gerçeğin yanında durun. Biz gazeteciler kendimizi iktidarlara, cemaatlere beğendirmek zorunda değiliz. Biz özgürce düşünen yazarız. Soner Yalçın'ı ve diğer yürekli onurlu gazetecileri cezaevine atarak kalemini eğeceğini, kalemini kırabileceğini düşünebilirler. Ama biz öyle olmayacağız. Çünkü biz cezaevinde yatmayı, zindanda kalmayı Namık Kemal'den öğrendik. Biz bu vatana hasret içinde sürgünde yaşamayı Nazım Hikmet'ten öğrendik. Biz Aziz Nesin'den, Sabahattin Ali'den, Rıfat Ilgaz'dan inadına gazetece çıkartmayı öğrendik. Biz Apdi İpekçi'den Uğur Mumcu'dan, Bahriye Üçok'tan, Hrant Dink'ten, Ahmet Taner Kışlalı'dan, Hablemitoğlu'ndan ölmeyi öğrendik" dedi.

Soner Yalçın, cezaevinden tahliye edilir edilmez kendisini bekleyen oğlu Aren Soner Yalçın ile sevenlerine sarılarak sevincini paylaştı. Cezaevi çıkışında marşlarla karşılanan Yalçın, daha sonra İşçi Partisi'nin kurduğu çadıra geçti. Burada bir süre dinlenen Yalçın, daha sonra kendisini karşılamaya gelen araç konvoyu ile buradan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Silivri Cezaevi Yalçın Yalçın Soner Yalçın Politika Güncel Haberler

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

Akıllara durgunluk veren olay! 17 yaşında kayboldu, 27 sene sonra komşunun samanlığından çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title