Haberler

Son Dakika: HSK yaz kararnamesi tamamlandı! 33 ile yeni başsavcı atandı, 5426 hakim ve savcının görev yeri değişti

Güncelleme:

Son dakika: Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun 5 bin 75 adli ve 351 idari hakim ve savcıyı kapsayan yaz kararnamesi tamamlandı. Buna göre 5 bin 426 hakim ve savcının görev yeri değişti. Eskişehir, Kocaeli, Kayseri'nin de arasında bulunduğu 33 ile yeni başsavcılar atandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi'nin yaz kararnamesi toplantısı saat 11.30'da başladı. Yaklaşık 8 saat süren toplantının ardından yargıdaki görev değişiklikleri kamuoyu ile paylaşıldı.

5 BİNDEN FAZLA HAKİM VE SAVCININ GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

HSK tarafından hazırlanan 2022 adli ve idari yarı ana kararnamesi ile 5075 adli yargı, 351 ise idari yargıdan olmak üzere toplam 5426 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

33 İLİN BAŞSAVCISI DEĞİŞTİ

HSK'nin duyurduğu kararnameye göre, 33 il başsavcısı değiştirildi. Yeni kurulan 3 bölge adliye mahkemesine başsavcı atandı. 3 bölge adliye mahkemesinin başsavcısı değişti. Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. Antalya Başsavcısı Halil İnal, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na, İstanbul Başsavcı Vekili Zafer Koç, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz Kayseri Başsavcılığı'na, Yargıtay Savcısı Ali Yeldan ise Kayseri Başsavcılığı'na atandı. Yine Bitlis, Karaman, Muğla, Balıkesir ve Van'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilin başsavcısı değiştirildi.

KADIN İL BAŞSAVCISI SAYISI 2'YE ÇIKTI

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına atanırken, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Tuba Ersöz Ünver Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı oldu.

HSK 1. DAİRE BAŞKANI MESLEKTAŞLARINI TEBRİK ETTİ

HSK Birinci Daire Başkanı Halil Koç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meslektaşlarını yeni görev yerlerinden dolayı tebrik etti. Koç, "Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi olarak, 2022 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararname çalışmalarını tamamlamış olup birazdan HSK internet sitemizde yayımlanacaktır. Meslektaşlarımızın yeni görevlerini tebrik eder, başarılar dilerim. Hayırlı olsun." dedi.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Hakim Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Icardi kaç gol oldu, gol krallığında kim önde? İcadi 2024 kaç gol attı? Ziyech gol sevinci ne anlama geliyor? Hakim Ziyech el işareti anlamı ne?
500

Yorumlar (3)

Bulent :

Olmayan hukuka hakim savcı ata.23 yaşında hakim savcı olunmamalı.Dilekçe dahi yazamayan birçok hakim savcı var

1
0
yanıtYanıtla
anti kefer:

Görev yeri değiştirmekle adalet sağlanmaz.

1
0
yanıtYanıtla
Yirmili genç:

Ne yapmaya çalışıyorlar !!!!!!

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title