Haberler

KÜÇÜKÇEKMECE'DE 2 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAZA; SANIĞA 7 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

Güncelleme:

KÜÇÜKÇEKMECE Basın Ekspres Yolu'nda taksi ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin açılan davada olay anında 1.

KÜÇÜKÇEKMECE Basın Ekspres Yolu'nda taksi ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 2 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin açılan davada olay anında 1.44 promil alkollü olan ve kazada kendisi de ağır yaralanan tutuksuz sanık Doğa Yılmaz, "Taksirle öldürme" suçundan 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanığın 1 yıl süreyle ehliyetine de el konulmasına karar verildi. Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Doğa Yılmaz katılmazken, müştekiler ve taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı geçtiğimiz duruşmada açıkladığı mütalaasını tekrar etti. Mütalaada, Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre sanık sürücü Doğa Yılmaz'ın ileri derecede alkollü bir vaziyette seyrini sürdürürken yola gereken dikkati vermediği belirtildi. Seyrettiği yolun iki yönlü yola dönüştürüldüğünü dikkatsizliği sebebiyle fark edemediğinin de anlatıldığı mütalaada, hızını ayarlayamadığı kendi şeridini takip edemeyip karşı yönden gelen araçlara ait şeride girerek şerit tecavüzünde bulunulduğu kaydedildi. Sanık sürücü Doğa Yılmaz'ın suçu bilinçli taksirle işlediği sabit görülerek 'Taksirle öldürme' suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapsi talep edildi. 7 YIL 9 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, 1.44 promil alkollü olan ve ters yönden gelen sanık Doğa Yılmaz'ın 7 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve 1 yıl süreyle ehliyetine el konulmasına karar verdi. İDDİANAMEDEN Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 27 Haziran 2020 yılında Basın Ekspres Yolu olarak bilinen E-5 Karayolu'nu TEM Karayolu'na bağlayan yol üzerinde meydana gelen kaza anlatıldı. İddianamede, olayın gerçekleştiği esnada karayollarının asfalt çalışması yaptığı bu kapsamda yolun belirli bölümlerinin gerekli işaretler konularak kapatıldığı belirtilirken şerit ihlali yapan ve 1.44 promil alkollü olduğu tespit edilen Doğa Yılmaz'ın karşı şeritten gelen ticari taksiyle kafa kafaya çarpıştığı kaydedildi. Taksi şoförü Adnan Türkmen'in olay anında taksinin içerisinde bulunan yolcu Muhammed Batal'ın ise kaldırıldığı hastane vefat ettiği aktarıldı. İddianamede Doğa Yılmaz'ın da ağır yaralandığı ve 1 yıl boyunca yatalak kalıp tedavi gördüğü belirtildi. İddianamede sanık Yılmaz'ın "Taksirle öldürme" suçundan 2 yıl 8 aydan, 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Basın Ekspres Yolu Doğa Yılmaz Cumhuriyet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title